A címvédő Asesoft ellenállhatatlanul játszott

A férfi A-osztályú kosárlabda-bajnokság szombati, hetedik fordulójában a bajnokcsapat Ploie§ti-i Asesoft vendége volt a Nagyváradi Leonardo VSK. A váradiak csupán jó játékukban reménykedhettek…

A papírformának megfelelő eredmény született a két csapat összecsapásán, hiszen az elmúlt idény bajnokcsapata még egyetlen találkozón sem hagyta el vesztesen a pályát, miközben váradi „ellenlábasuk” mindössze egyetlen mérkőzésen bizonyult jobbnak ellenfelénél.

Asesoft–Leonardo 100–68 (27–15, 22–16, 23–18, 28–19). Vagyis egyetlen negyedben sem tudták Kósa Zoltán tanítványai bár erősen megszorítani a címvédőt, amely évek óta uralja a hazai mezőnyt, és igen szép nemzetközi sikereket is elért már az utóbbi három idényben. Kósa Zoltán edző a Morris, Reddick, Dzsordzsics, Klimas, Trif csapattal kezdett, s azt követően minden rendelkezésére álló játékost pályára küldött, akik minden tőlük telhetőt meg is tettek. Pontjaikat Morris (19), Reddick (16), Dzsordzsics (13), Lázár (8), Klimas (6), Racovitan (6) szerezte.

Győzelem Désen

A Nagyváradi Egyetem VSK női kosarazói simán, komolyabb megerőltetés nélkül győztek Désen a helyi Some§ul Tiger ellen: 40–65 (10–18, 7–18, 16–23, 7–6). A váradi lányok közül hiányzott T[m[§dan, akinek a klub vezetőivel akadtak gondjai, valamint a sorozatosan fegyelmezetlenkedő két amerikai játékos, Waters és Stephens, akiket a klub szakvezetői hazaküldtek. A váradi lányok legjobbja Jeanette Hughes volt, 34 pontot szerzett. A többiek: Gavra (4), Grigoras (5), Mojszejev (5), Stoedin (6), Ulica (3), Ordean (3), Singur (5).