A Celestica és a „Henri Coandă” posztliceális iskola a Nagyvárad JobExpón

A Celestica és a „Henri Coandă” posztliceális iskola a Nagyvárad JobExpón
2019. március 22-én, pénteken 9 és 19 óra között, az Era Shopping Parkban, a kupola alatt kerül sor a Nagyvárad JobExpo 2019 állásbörzére. Eddig huszonnégy vállalat és egy iskola jelentkezett be a vásárra, ez utóbbi szakoktatási szolgáltatásokat kínál.

Mindazok a Bihar megyei lakosok, akik munkát keresnek, most nagy eséllyel találhatnak állást. Az Inform Media Press, a Bihari Napló és a Jurnal bihorean napilapok kiadója, valamint az Erdon.ro és Bihon.ro honlapok üzemeltetője, tavalyi sikerét követően, idén tavasszal ismét megszervezi állásbörzéjét. 2019. március 22-én, pénteken 9 és 19 óra között, az Era Shopping Parkban, a kupola alatt kerül sor a Nagyvárad JobExpo 2019 állásbörzére. Eddig 24 vállalat és egy iskola jelentkezett be a vásárra, ez utóbbi szakoktatási szolgáltatásokat kínál. Az alábbiakról van szó: Class Furn, FinProm, Plexus, Inteva, Plastor, Celestica, Carrefour, Olimp Impex, Nidec, Leroy Merlin, Cerved, Eberspaecher, Turism Felix, PGS Sofa, UAMT, GMAB Consulting, Red Sevens, Microdeco, Echipot, EBM PAPST, Instal Center, Premagro, Frescoverde, Connectronics és a Nagyváradi „Henri Coandă” posztliceális iskola. Mindezek több mint 750 állást kínálnak középfokú és felsőfokú végzettséggel rendelkezőknek, olyanoknak, akiknek van gyakorlatuk és olyanoknak is, akik a nulláról akarnak megtanulni egy szakmát.

Celestica România

A Celestica az egyik legfontosabb, kanadai székhelyű, elektronikai részegységeket gyártó vállalat a világpiacon. A társaság ügyfelei között szerepelnek az Alcatel Lucent, HP, Honeywell vagy NEC. A Celestica részvényeit jegyzik a New York-i tőzsdén. A Celestica România részt vesz a Nagyvárad JobExpón, ahol 48 munkahelyet kínál az érdeklődőknek. Ezek közül 18 felsőfokú iskolai végzettséggel rendelkezőknek szól: egy beszerzési elemző, három általános közgazdász, egy automatizálási mérnök, két osztályvezető, egy minőségi osztályvezető, három számítógépes rendszermérnök, három termelési mérnök, egy emberi erőforrás referens, egy projektvezető és két tervező. További 30 állás középfokú iskolai végzettséget igényel: egy karbantartó villanyszerelő, egy számlázó, két részegység-összeszerelő, nyolc minőségbiztosítási technikus, 16 elektronikai technikus és két ipari berendezés karbantartó technikus.

A felsőfokú iskolai végzettséget igénylő állások esetében szükség van kétéves szakmai gyakorlatra és haladó szintű angolnyelv-tudásra, a középfokú végzettséget igénylő állások esetében pedig egy-két éves gyakorlatra. A fizetés mellett a cég ajánl étkezési utalványokat és biztosítja a szállítást is.

Henri Coanda iskola

Egy ilyen eseményről, mint a Nagyvárad Job Expo, nem hiányozhat egy olyan iskola, amelyik lehetőséget biztosít az érdekelteknek egy szakma elsajátítására. Erre a legmegfelelőbb a Nagyváradi Henri Coanda Posztliceális Iskola és a Henri Coanda Humanitárius Kulturális Alapítvány. A Henri Coanda Humanitárius Kulturális Alapítvány szakképzési programokat fejlesztett ki az érdeklődők számára, korábbi képzésszintjüktől függetlenül, és ma már több mint 45 foglalkozás esetében kínál továbbképzéseket, alapképzéseket, szakképzéseket, mint például: szakács, cukrász, pincér, kereskedelmi dolgozó, fodrász-borbély, manikűrös-pedikűrös, masszőr-technikus, kozmetikus, ápoló, fitneszoktató, adatkezelő/adatfeldolgozó, könyvelő, LPG-tartály feltöltő, a higiénia alapfogalmai, szakmai kompetencia értékelő, oktató, humán erőforrás felügyelő, műkörmös, projektmenedzser, módszertan, gyermekgondozási oktató, sminkes, személyes adatok védelmi felelős, beszállítói értékelő és képzési programok tanügyi kádereknek, továbbképzés átruházható kreditekkel – az oktatási menedzsment hatékonyságának biztosítása a tanügyi egységekben – óravezetés.
A Nagyváradi Henri Coanda Posztliceális Iskola az első országos szinten akkreditált posztliceális iskola. Az iskolán belül a következő képesítések szerezhetők meg: általános orvosi asszisztens, gyógyszerész asszisztens, gyógyfürdő, gyógytorna és rehabilitációs orvosi asszisztens, pedagógiai rehabilitáció, radiológiai orvosi asszisztens, energiaterapeuta, szállodai menedzserasszisztens, táplálkozási technikus, gépészmester, kozmetikus és stylist.