A cél mindig a bajnoki cím

A cél mindig a bajnoki cím

Az elmúlt hét végén Érmihályfalván rendezett enduro cross országos bajnoki futamon rajthoz állt Grillmayer Gábor, sokszoros magyar bajnok is. Az eredményhirdetés után nyilatkozott az erdon.ro-nak.

-Egy rövid bemutatkozást, légy szíves, ha valaki nem ismerne.

– Amit célul tűztem magam elé sportpályafutásomat illetően, azt 31 éves koromra mindet elértem: hatszoros motokrossz és négyszeres enduró cross magyar-osztrák bajnok vagyok, az enduro EB-n dobogós voltam. (És még nem is sorolt fel mindent! – szerz. megj.) Életcélom, hogy mindig a legjobbat, a maximumot hozzam ki magamból, ami ugye nem lehet más, mint a bajnoki cím, bár egy kicsit már „hobbisan” fogom fel a motorozást.

– Sokan vártak a korábbi, motokrossz futamra is…

– Már két hete is ígértem, hogy itt leszek a motokrossz bajnoki futamon, de akkor bizonyos keresztbeszervezések miatt nem jött össze, most pótoltam. Azért jöttem, mert jó barátom Bokor Apor (Magyarországra került érmihályfalvi, aki maga is motorozik amatőr kategóriában, a szóbanforgó versenyen is rajthoz állt – szerz. megj.), és mert megkértek a Transbuldex Racing klub vezetői, hogy színesitsük a romániai bajnoki mezőnyt.

– Mi a véleményed a mihályfalvi pályáról?

– A pálya tetszett. Ami a krossz-részt illeti, azt hiszem kihozták a legtöbbet a szervezők, amit az adott körülmények között lehetett, hiszen nagy, de még kicsi hegyek sincsenek erre, a technikás fordulókat, meg az ugratókat egész jól megcsinálták. Az enduró-rész pedig, az erdő, az olyan amilyen, mély homokkal, nem volt egyszerű menni rajta. A rajtot jól elkaptam és jól tudtam végighajtani a másfél órát, a végére 4–5 perces előnnyel tudtam célba érni. Jó verseny volt.

Névjegy

Név: Grillmayer Gábor; Született: 1977.01.03.; Lakhely: Magyarország, Nagykovácsi; Hobbi: siklóernyőzés; Sportág: motokrossz; Versenygépek: KX450F, KLX450R; Mottó: “Egy jó rajt, egy kis szerencse, és irány a dobogó!”; Pályafutás: 7-szeres magyar, 3-szoros köztársaság kupa, 2-szeres osztrák-magyar enduró, 4-szeres magyar supercross, 6-szoros királyválasztó, 6-szoros terem cross bajnoki cím 17 éves pályafutás alatt.