A cél: megelőzni az erőszakot

A cél: megelőzni az erőszakot
Szatmár megye — Június 5–én, csütörtökön Szatmárnémetiben az Ilisesti utca 4. szám alatt tanácskozást szerveznek. Az akció célja a gyermekek ellen alkalmazott erőszak megelőzése.

Június 5–ét, a gyermekek kárára elkövetett erőszak ellenes napnak nyilvánították. Június 5–én, csütörtökön Szatmárnémetiben az Ilisesti utca 4. szám alatt tanácskozást szerveznek, az akció célja a gyermekek ellen alkalmazott erőszak megelőzése. Erőszak alatt értjük a kiskorúak által elszenvedett és a másik fél által akarattal elkövetett testi vagy szóbeli bántalmazást, amely testi, lelki fájdalmat okoz vagy anyagi kárral jár a gyermekre nézve. Csütörtökön 12 órától az országos gyermekek elleni erőszak napján a gondozói hivatal székhelyén tanácskozást szerveznek a fentemlített nap témájában.

Az akció célja az, hogy csökkenjenek a gyermekek ellen elkövetett erőszakos megnyilvánulások. A tanácskozáson résztvesznek a hivatal gyermekvédelemmel foglalkozó szakemberei, az Octavian Goga I.–VIII. osztályos általános iskola tanulói, és a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság által működtetett átmeneti szállás néhány lakója is. Amint azt, Gaspar Györgytól, a gondozói hivatal pszichológusától megtudtuk a szállás lakóit azért hívták meg a tanácskozásra, mert ők és a hozzájuk hasonló emberek fokozottabban kivannak téve az erőszak bármilyen formájának.

Karikás Enikő