A bukarestiek kezére játszott a Kolozsvári U?

A bukarestiek kezére játszott a Kolozsvári U?
A klub hírnevét mocskolta be a Kolozsvári U férfi kézilabdacsapat jelenlegi vezetősége, amely azt állítja, hogy „sajnálatos” hiba történt vasárnap, amikor nem jelent meg a Bukaresti CSM elleni bajnokin az orvos.

 

Nem volt orvos a Kolozsvári U – Bukaresti CSM férfi kézilabda Nemzeti Ligás mérkőzésen, ezért a szabályzok értelmében a vétkes csapat „zöld asztalnál” 10–0-ra elvesztette a bajnokit. Ez volt a forgatókönyve a 21. forduló kolozsvári mérkőzésének és akarva-akaratlanul, feltevődik a kérdés, hogy Románia egyik legnagyobb és legtapasztaltabb klubja, az Universitatea vezetősége szándékosan, vagy véletlenül mulasztott.

Mint ismeretes, a fővárosiak a kiesés ellen küzdenek, és nagy harcban vannak a Szatmárnémeti VSK–val és a CSM Ploieşti–el is. A prahovaiak hozták a köztelezőt, és legyőzték hazai pályán a sereghajtó Steauát, míg a VSK pénteki mérkőzésére két kolozsvári (!) kezdő bírót delegáltak, akik hozzásegítették a vendég Krassó–Szörényi HC-t a győzelemhez. Így a szatmáriak lecsúsztak a táblázatban a biztos kiesést jelentő 13. pozícióba.

A Krónika napilap helyszíni beszámolója szerint a Kolozsvári U – Bukaresti CSM mérkőzésre kijelölt orvos megbetegedett, ezért csak egy asszisztens ment ki, neki pedig nem volt láttamozási joga. Mihai Tritean, az önálló szakosztályként működő U–Transilvania menedzsere dühöngve játszotta el az áldozat szerepét. „Nekem csak öt perccel a kezdés előtt szóltak, ha például 20 perccel hamarabb megtudom, kihívhattuk volna a mentőket” – magyarázkodott a Krónikának Tritean.

 

Amatőrök

„Szerintem egy amatőr lépés volt ez a kolozsváriak részéről, nem hiszem, hogy véletlen volt ez az eset” – mondta lapunknak Kereskényi Gábor, a VSK igazgatótanácsának az elnöke, aki hozzátette, hogy a szabályzat szerint fél órával a bajnoki megkezdése előtt az orvosnak láttamoznia kell, illetve alá kell írja a meccslapot. „A találkozó vasárnap 12 órakor kellett volna megkezdődjön, viszont a bírók vártak még negyed órát, hogy a házigazdák pótolhassák hiányosságukat. Nem hiszem el, hogy Kolozsváron nem lett volna egy orvos, vagy mentő, akit oda lehetett volna rendelni. Ez egy szégyenteljes esemény volt, ami nem méltó a kolozsvári csapathoz. Ilyen eset még az ifimeccseken sem fordul elő” – folytatta Kereskényi.

A férfi élvonalbeli bajnokság április 22–ig szünetel. A Szatmárnémeti VSK akkor a Székelyudvarhelyi KC otthonában lép majd pályára.

Az alsóház jelenlegi helyzete: 10. Kolozsvári U 16 pont/21 mérkőzés, 11. Bukarest 13/20, 12. Ploieşti 13/21, 13. Szatmárnémeti 12/21, 14. Steaua 4/21.