A Brassó megyei hatóságok Szeben megye sótartalékait használják útkarbantartásra a sóbányák dolgozóinak sztrájkja miatt

A Brassó megyei hatóságok Szeben megye sótartalékait használják útkarbantartásra a sóbányák dolgozóinak sztrájkja miatt
Szeben megye sótartalékait kénytelenek felhasználni a Brassó megyei illetékesek az utak járhatóvá tételére, miután az út- és hídügyi hatóság által megrendelt sószállítmányok nem érkeztek meg a bányászok sztrájkja miatt.

Marian Rasaliu Brassó megyei prefektus arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a megye minden közútján télies körülmények között zajlik a közlekedés, a hegyvidékeket átszelő utakon helyenként havas a burkolat, de nem kellett korlátozni a forgalmat. Hétfőn már csak 328 tonna csúszásgátló – homok, só és kalcium-klorid – állt a karbantartók rendelkezésére, ezért úgy döntöttek, hogy Szeben megyéhez fordulnak a sókészlet kiegészítésére, szükség esetén pedig Prahova megyétől is segítséget kérnek. A romániai sóbányákban kirobbant sztrájk miatt ugyanis sóhiány van az országban.

Elekes Róbert, a Brassó megyei út- és hídügyi hatóság szóvivője azt nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek, hogy a Szeben megyében tartalékolt 1 000 tonna sóból 250 tonnát Brassó megye fog megkapni.

Brassó megyének erre a télre 20.000 tonna csúszásgátlót irányoztak elő az utak járhatóvá tételére, de ebből 19.000 tonnát már felhasználtak. Ezért az illetékes hatóságok 500 tonnát rendeltek még a bányákból, a szállítmányok azonban késlekednek a bányászok sztrájkja miatt. ‘Reméljük, hogy a helyzet a következő napokban megoldódik’ – tette hozzá Elekes Róbert.

www.agerpres.ro