A Bohémélet Nagyváradon is

A Bohémélet Nagyváradon is
A budapesti Opera a „Puccini Itáliája”-évadában turnéra viszi a szerző egyik leghíresebb és legkedveltebb művét. A kiváló fiatal énekesekkel megszólaló koncertszerű Bohémélet 2019. március 22-én, pénteken a nagyváradi Szigligeti Színházba, március 25-én a Szatmárnémeti Északi Színházba látogat.

Turnésorozat

A budapesti Operaház korszerűsítése lehetőséget biztosít arra, hogy az Opera együttesei több mint 22 vidéki és 4 külhoni magyarlakta nagyvárosban is bemutatkozhassanak. A turnésorozat keretében a párizsi bohémek életét bemutató megható szerelmi történet 2019 kora tavaszán 8 városba, köztük 4 határon túli településre utazik. Bár az előadás koncertszerű, a nézők nem maradnak látnivaló nélkül. A jobb átélhetőség kedvéért a szólisták Nádasdy Kálmán 1937 óta műsoron lévő klasszikus operaházi rendezéséből Márk Tivadar jelmezeiben formálják meg a szerepeiket. Mimì szerepében a Magyar Állami Operaház Kamaraénekese, Sáfár Orsolya, Rodolfóként Horváth István, illetve László Boldizsár énekét hallgathatja a közönség, a további szerepekben Dobák Attila, Haja Zsolt, Kiss András, Bakonyi Marcell, Szakács Ildikó és Cserhalmi Ferenc tűnik majd fel. A Magyar Állami Operaház Zenekarát, Énekkarát és Gyermekkarát – akik mind közreműködnek a produkcióban – Dénes István vezényli. A koncertszerű előadás két részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar felirattal lesz látható. Szövegíró: Luigi Illica/Giuseppe Giacosa. Jelmeztervező: Márk Tivadar. Szereplők: Rodolfo – Horváth István (Nagyvárad)/László Boldizsár (Szatmárnémeti); Schaunard – Dobák Attila; Marcello – Haja Zsolt; Colline – Kiss András (Nagyvárad)/Bakonyi Marcell (Szatmárnémeti); Mimì – Sáfár Orsolya (a Magyar Állami Operaház Kamaraénekese a 2018/19-es évadban); Musetta – Szakács Ildikó; Benoît/Alcindoro – Cserhalmi Ferenc; Parpignol – Rácz Illés.

Közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara, Énekkara és Gyermekkara. A gyermekkar vezetője: Hajzer Nikolett. Karigazgató: Csiki Gábor. Vezényel: Dénes István. A nagyváradi előadásra jegyek a Szigligeti Színházban kaphatók.