A Billy Jean lett minden idők legjobb pop-dala

Michael Jackson “Billy Jean” című számát minden idők legjobb pop-dalának választották a BBC Radio2 hallgatói szerdán. A második helyet Donna Summers 1977-es “I Feel Love” című dala szerezte meg, ezt pedig James Brown “Get Up (I Feel Like Being A) Sex Machine” követi a harmadik helyen.

Jackson “Billie Jean-je” az 1983-as angol top-listákon sokáig első helyen szerepelt és a nyolcvanas évek folyamán két Grammy-díjat is nyert. A dal azonban nemcsak a zene tekintetében emlékezetes, de itt láthattuk először Jackson jellegzetes moonwalk-táncát is.

“Nagyon örülök, hogy Billie Jean lett minden idők legjobb pop-dala” -mondta Zoe Ball, a BBC Radio2 egyik műsorvezetője. “Ekkor volt Jackson legjobb formában” – tette hozzá.

Michael Jackson “Thriller” című albuma napjainkban is a legtöbb példányszámban elkelt zenei anyag: több mint 104 millió darabot adtak el belőle.

Ezzel párhuzamosan a onepoll.com közvélemény-kutató weboldal felmérése szerint viszont a Queen “Bohém Rapszódiája” a világ legnépszerűbb pop-dala. Ezen a listán a “Billie Jean” csak a hetedik helyezést érte el.

Az egykori Jackson5 pop-énekese egyébként már évek óta kerüli a nyilvánosságot. Legutóbb a hónap elején egy tolószékbe görnyedve, arcmaszkot, baseball sapkát és napszemüveget viselve láttak Las Vegasban.