A Bihar megyei utakon történt

Bihar megye – Ellenőrzés. Szerdán folytatták balesetmegelőző akciósorozatukat a Bihar megyei közlekedésrendészek: 64.800 lej összértékben szabtak ki bírságot a leleplezett 513 szabálysértőre, egyebek mellett 362 gyorshajtóra, 6 szabálytalanul előzőre, s 34 szabálytalankodó gyalogosra. Tizenhárom jogosítványt is bevontak, lelepleztek 8 közlekedési törvényszegést. Szerdán 30 koccanásos baleset történt megyeszerte.

Ittasan. A nagyváradi 38 éves M. H. A.-t szerdán a nagyváradi Closca utcában állították meg rutinellenőrzésre, alkoholtesztnek vetették alá, s leheletében a műszer 0,69 mg/l-es alkoholértéket mutatott ki. A véralkoholteszt eredményének ismeretében eljárás indul a férfi ellen.
Elütötték. Szerdán délelőtt fél tizenkettő tájban a nagyváradi Mihail Sadoveanu utcában nem gyalogátkelésre kijelölt helyen kelt át az úttesten egy asszony 8 éves kisfiával, akit elsodort a 34 éves G. I. személygépkocsijával. A gyermeket kórházba vitték sérüléseivel.
Ütköztek. A 76-os országúton, Szombattság külterületén szerdán délután háromnegyed hét tájban történt baleset. A 25 éves S. D. F. egy bukaresti rendszámu teherautóval balra kanyarodva a 767-es megyei útra figyelmen kívül hagyta a jobbkézszabályt, nem engedte el a szemből szabályosan érkező bukaresti rendszámu személyautót, s összeütköztek. Az utóbbiaban utazó 35 éves váradi N. R. s a paptamási 21 éves M. A. A. könnyebb sérüléseket szenvedett.