A Bihar megyei RMDSZ állásfoglalása

A Bihar megyei RMDSZ állásfoglalása
Közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe Kiss Sándor megyei tanácsi alelnök őrizetbe vétele ügyében az RMDSZ Bihar megyei szervezete.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészég (DNA) nagyváradi területi szervezete június 2-án 24 órára őrizetbe vette Kiss Sándort, a Bihar Megyei Tanács alelnökét. Furcsa egybeesés, hogy tavaly az eljárás éppen a választási kampány kezdetekor éledt újra, és a jelenlegi őrizetbe vétel azután történik, miután nemrég Kiss Sándor a Szent László-szobor Szent László térre való kihelyezése mellett nyilvánosan, aláírásával kiállt, illetve múlt héten nyilatkozott a magyarság számarányát csökkentő nagyváradi és szentmártoni fúzió ellen.
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Bihar megyei szervezete szolidáris Kiss Sándorral. Bízunk ártatlanságában és abban, hogy az ügy mielőbb tisztázódik.
A megyei szervezet reméli, hogy az eljárás nem a tévékben már sokat látott politikai játszmák része. Ameddig nem születik végleges döntés ebben az ügyben, úgy véljük, az ártatlanság vélelme megilleti Kiss Sándort.

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete