ERDON Bulvár

2007.12.22. 15:43

Döglött egér a sörösüvegben Besztercén

<p>Előbb kórházba ment, majd a megyei fogyasztóvédelmi irodához (OJPC) fordult Beszterce városában egy házaspár, miután felfedezték, egy döglött egér – vagy patkányfióka – van a vacsorához vásárolt egyik üveg sörben.</p>

Victor és Maria Zahn elmondta, az utcájukban levő élelmiszerboltból vásárolták december 20-án a két üveg italt, melyet este el is fogyasztottak, de semmi gyanúsat nem észleltek.

Az oszladozó rágcsálót csak a férj vette észre, mikor elmosta a kiürült sörösüveget. Éjjel egy órakora feleség rosszul lett, így a házaspár kórházba ment, attól félve, hogy az állat mérgezett volt. Kiderült viszont, ilyesmiről szó sincs: az asszony nyugtatókat kapott, és hazaküldték. A házaspár reklamált az élelmiszerboltban és az üzlet beszállítójánál, de mivel még elnézést sem kértek tőlük, a fogyasztóvédőkhöz fordultak.

Az OJPC eddigi adatai szerint nem a bolt és nem is a forgalmazó vállalat a hibás, hanem a sörgyár, egy Prahova megyei cég. A vállalatot 25-100 ezer lejes bírságban részesítheti az illetékes OJPC. A Beszterce-Naszód megyei fogyasztóvédők szerint hasonló esettel egy évtizede nem találkoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!