A Bihar FC és a 40 „rabló”

A Bihar FC és a 40 „rabló”
Ahogy valamikor a Bihar FC szertárosa, Bihar FC mondotta: ha 40 fölötti a játékosok száma a Bihar FC első nyári edzésén, abból semmi jó nem fog kisülni. Idén sem volt ez másként…

Negyven játékos „préselődött” be a Bodola Gyula Stadion öltözőjébe, ahol a Nagyváradi Bihar FC másodosztályú labdarúgó együttes tagjai először találkoztak az új idényre készülve edzőikkel, azaz Gheorghe Ghiț vezetőedzővel, Călin Cheregi, pályaedzővel, Dézsi Gyöngyi, pszichoterapeutával és Florin Andrei kapusedzővel. Az első összemozgatón többnyire a klubbal már szerződést kötő „öreg rókák” mellett a klub ifjúsági központjában nevelkedett játékosok vettek részt: Mădălin Smaranda, Călin Fildan, Ionuț Pop, Sorin Indrieș – kapusok; Sergiu Bactăr, Răzvan Teșan, Sergiu Mune, Daniel Tocuț, Cristopher Sas, Mark Nichita, Vlad Brumaru, Roxin Andrei, Răzvan Chirodea, George Mangra, Octavian Botiș, Dan Negrea, Lengyel Márk, Marius Hosu, Cristian Ciobriș, Daniel Bota, Lőrincz Norbert, Marius Samuilă, Remus Pașca, Ionuț Ban, Adrian Olariu, Lukács Zsombor, Lukács Raymond, Novák Roland, Adrian Petricău, Florin Lazăr, Bogdan Țoca, Sebastian Sfârlea, Florin Pop, Ovidiu Popa, Mădălin Popa, Alexandru Sorian, Răzvan Lupu, Dorin Mihuț, Ovidiu Bic, Valentin Petricău – mezőnyjátékosok. Igazoltan hiányzott Adrian Hadăr csatár, aki a délután folyamán csatlakozott társaihoz.

Edzőmeccsek

A héten 2-3 barátságos találkozót (úgynevezett trial/próbameccseket) vívnak a piros-kék együttes játékosai, s néhány, a Megyei Első- és Másodosztályban érdekelt együttesből kiszemelt fiatal játékosok, az edzői stáb pedig majd ezt követően dönt arról, hogy ki lesz az a 22-24 labdarúgó, aki pályára léphet, illetve a kispadon ülhet a másodosztályú bajnokság szeptemberben rajtoló idényében. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a klub rövidebb-hosszabb időre érvényes szerződést kötött Fl. Lazăr, Mihuț, Sfârlea, Fildan, Smaranda és Lupu labdarúgókkal, s a napokban szerződést köthet a váradi alakulattal a hétfői edzésen részt vevő Lukács Raymond, Alexandru Sorian és Ovidiu Bic is.

Bizakodóak

Az első tréninget követően nyilatkozott lapunknak a vezetőedző, és a klub elnöke is: „bizakodva indulunk útnak, nekünk nincs veszíteni valónk. Sok a fiatal, még tapasztalatlan játékos, de én abban bízom, hogy ők erőnlétileg fogják jobban bírni, mint más csapatok idősebb játékosai. Reményeim szerint, ha szível-lélekkel játszanak, még sok meglepetést szerezhetnek” – mondta Ghiţ. Hasonló véleményen volt Şerban Morcan elnök is, aki nem fél az előttük álló kihívástól: „még tapasztalatlan, de annál bizonyítani vágyóbb kerettel vágunk neki a bajnokságnak, s nem félek attól, hogy bármikor is a kieső zónába kerülhetünk”.

A felkészítő program helyi szinten zajlik július 24-ig, amikor is a csapat a Félixfürdőben folytatja az alapozást augusztus 3-ig. Az első edzőmeccsre július 27-én a Szentandrási Crişul ellen kerül sor, majd augusztus 3-án a Borossebesi Naţional, majd 10-én a Harngmezői FC lesz az ellenfél, s amennyiben a pontvadászat első fordulóiban nem kerülnek össze egymással, akkor augusztus 17-én és 24-én két alkalommal is megmérkőznek a Szatmárnémeti Olimpiával.

Farkas Sz. Zoltán

Címkék: ,