a béke helye

2020.08.11. 11:59

Körös-part, a csendes „menedékhely”

Már mindannyian tudjuk, hogyan keveredhetünk ki a legkönnyebben a nagyváros nyüzsgéséből, ha egy kis nyugalomra vágyunk.

Fotó: Alexandru Nițescu

Pikó Stefánia

A Sebes-Körös tökéletes „menedékhelyet” biztosít nekünk, ha szeretnénk elcsendesedni, és ha épp nincs idő, lehetőség nagy nyaralásra. A parton üldögélve mindig felfedezhetünk valamit a természet csodái közül. Fotósunk most egy teknőst kapott lencsevégre, ahogyan az békésen sütkérezik a napon. Lám, még a Félixfürdőig sem kell elsétálnunk ahhoz, hogy találkozzunk egy kedves, páncélossal (borítóképünkön).

Nem kell ahhoz tudósnak lenni, hogy tudjuk, a folyóparti tevékenységek jót tesznek lelkünknek, idegrendszerünknek, hiszen ilyenkor kikapcsolódunk, lazítunk. Aki esetleg túl unalmasnak tartja azt, hogy egyedül ücsörögjön a parton, a nyüzsgő élővilágot figyelve, mégis vágyik a víz közelségére, az megkeresheti a hattyú és kacsa alakú vízibicikliket, amelyek idén talán még nagyobb népszerűségnek örvendnek, mint az ezt megelőző években, hiszen ezen a nyáron jóval kevesebb nagyváradi utazott el külföldre. Ennek pedig épp az az előnye, hogy még jobban kihasználjuk a város adta szórakozási lehetőségeket, melyek, a nagyobb érdeklődésnek köszönhetően, talán még tovább is bővülnek majd.

Borítókép: a Körösben pihengélő páncélos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában