A belső koalíció az egyetlen jó megoldás

Kovászna megye – Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt elnökének a vállát nyomja a felelősség, hogy jól válaszoljon az RMDSZ által, az MPP felé tett javaslatra, lehetőségre- mondta Tamás Sándor, a Kovászna Megyei Tanács elnöke.

Tamás úgy gondolja, hogy az RMDSZ ernyője alatti belső koalíció az egyetlen jó megoldás, a Szász Jenő által javasolt választási koalíció viszont bizonytalan útra terelné az erdélyi magyarság képviseletét. A helyhatósági választásokon elért eredmények azt mutatják, hogy az RMDSZ önmagában is parlamenti képviselethez juthatna, de Tamás Sándor szerint „nem az önös pártérdek a cél, hanem, hogy biztonságosan, minél nagyobb támogatottsággal lehessen az erdélyi magyarságnak képviselete a parlamentben úgy, hogy a pluralizmus is megmaradjon”.

A Tusványosi tábortól való távolmaradás kapcsán Tamás kifejtette: a választási kampány után kevés idő telt el még ahhoz, hogy a sérelmeket, nézeteltéréseket feldolgozzák, rendezzék, de ez megfog történni. A FIDESZ egyik meghatározó egyéniségével, Németh Zsolttal már beszéltek és a tárgyalásokat tovább folytatják. Biztos vagyok abban, hogy sikerül mindent letisztázni, hiszen 18 évvel ezelőtt, rövid nadrágban, együtt taszítottuk a Trabantot, hogy a csúszós kaptatón kijussunk az akkor még Bálványoson szervezett táborba- eleveníti fel az emlékeit a Kovászna Megyei Tanács  elnöke, hozzátéve: a közel 20 éves barátságokat az idő és a politikai folyamatok nem írhatják felül.