A belga sajtó megköszönte a Nagyerdei Stadion gesztusát

Debrecen, 2016. március 22. A brüsszeli robbantások áldozatainak emlékére belga nemzeti színekkel világítják ki a debreceni Nagyerdei Stadiont 2016. március 22-én.
Debrecen, 2016. március 22. A brüsszeli robbantások áldozatainak emlékére belga nemzeti színekkel világítják ki a debreceni Nagyerdei Stadiont 2016. március 22-én. - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Debrecen – A La Libre című belga lap összeállítást közölt azokról az épületekről, amik a brüsszeli merényletek után az ország nemzeti színeibe borultak. A válogatásban helyet kapott a debreceni Nagyerdei Stadion is – szúrta ki az Index tudósítója.

A stadion képe közvetlenül az Eiffel-torony, a Brandenburgi kapu és a Trevi-kút mellett szerepel. A dolognak van viszont egy apró szépséghibája, a fotó alá Budapestet írtak helyszínként, de természetesen így is jár érte a köszönet.

A stadion egyébként a novemberi párizsi terrortámadások után is hasonló gesztust gyakorolt a fényeivel.


st1

Fotó: Matey István


Forrás: index.huKözvetlenül a robbanások után készült drámai videó Brüsszelből


Robbantás Brüsszelben a Maelbeek metróállomáson


Robbantás Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren


Brüsszeli robbantások – Tovább nőtt a terrortámadások áldozatainak száma

Brüsszel – Tovább nőtt a kedd reggeli brüsszeli terrortámadások áldozatainak száma: a legfrissebb hírek szerint 34 ember meghalt, több mint kétszázan pedig megsebesültek a belga fővárosban végrehajtott robbantásokban.

Brüsszeli robbantások – Szemtanú: a robbanás leszakította a repülőtér várótermének álmennyezetét

Brüsszel – Nagy erejű robbanás rázta meg brüsszeli repülőteret, amely leszakította a váróterem álmennyezetét és megrongálta a vízvezetékeket. A padlót vízzel keveredett vér borította – mondta egy Genfből érkező utas a Zaventem nemzetközi repülőtéren kedden.

Videó: Brüsszeli robbantások – Terrortámadásokat követtek el Brüsszelben, halálos áldozatok

Brüsszel – A belga államügyészség közlése szerint terrortámadásokat követtek el kedd reggel Brüsszelben, a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson történt robbantásoknak a mentést végző hatóságok szerint legalább 21 halálos áldozatuk és 35 sebesültjük van, két magyar állampolgár is megsebesült. Brüsszel tömegközlekedése teljesen megbénult.​