A békéért is imádkoztak

A békéért is imádkoztak
A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye főtemplomának és a várad-rogériuszi görög katolikus ferences rendi kolostor búcsúünnepségeire készülve ebben az évben is- az első alkalom óta immár ötödjére- Exc. Böcskei László római katolikus és Exc. Virgil Bercea görög katolikus püspökök vezetésével augusztus 14-én megszervezték a Mária-körmenetet, mely csütörtök este fél 8 óra körül az egykori olaszi temetőtől a Bazilika felé indult.


A hívek, illetve zarándokok imádsággal és énekkel köszöntötték a Mennybe Felvett Szűzanyát, közbenjárását kérve egyházmegyéink, városunk és családjaink életére.
A Székesegyházban Exc. Böcskei László köszöntőbeszédében így fogalmazott: ezen összefogás eredményeképpen a körmenet résztvevői hitükről tesznek tanúságot, valamint arról, hogy Istenbe helyezik bizalmukat. Ugyanakkor a Szűzanyához fordulnak annak érdekében, hogy megszűnjenek a bajok a családokban, illetve a világban, ezért különösképpen azokra a keresztényekre gondolnak, akik szenvednek, és akiket üldöznek a hitük miatt, imádkozva értük, és azért is, hogy legyen béke.