A BBTE diákjai a Harvard Egyetem esettanulmány versenyén

A BBTE diákjai a Harvard Egyetem esettanulmány versenyén
Az amerikai Harvard Egyetemen működő Harvard College Consulting Group által szervezett nemzetközi menedzsment esettanulmány-verseny helyszíni döntőjére jutottak tovább a kolozsvári BBTE magyar tagozatos közgazdász hallgatói.


Idén április 22-én került sor a Harvard Egyetemen szervezett nemzetközi esettanulmány verseny, a Harvard International Consulting Competition döntő fordulójára, amelyen a selejtező forduló eredményei alapján a továbbjutó 24 egyetemi csapat között a kolozsvári Babeş – Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet ötfős csapata is részt vehetett.
img_0214
A verseny selejtező fordulóját április elején tartották, melynek keretében a versenyző csapatoknak egy stratégiai javaslatot kellett kidolgozniuk a Delta Air Lines légitársaság menedzsmentje számára egy „ultra low-cost” szolgáltatás bevezetésére vonatkozóan. A selejtező fordulón elért kiváló eredmények alapján a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetét képviselő hallgatói csapat továbbjutott a verseny helyszíni döntő fordulójára, amelyen a világ legrangosabb egyetemeit képviselő csapatok vettek részt. A kolozsvári csapat tagjai, akik egyben a Gazdasági Tanácsadó Klub (GTK) szakkollégium tagjai is a következők: Éltes Rita (Menedzsment, 2. év), Géger Gyopár (Marketing, 2. év), Kelemen Kincső (Gazdasági informatika, 1. év), Deák Péter (Gazdasági informatika, 2. év) és Szabó Norbert (Pénzügy és bank, 2. év). A csapat felkészítő tanárai: dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel és drd. Rácz Béla-Gergely.

Döntő

img_0220

A döntőre kijutó csapatok többsége neves észak-amerikai egyetemek képviseletében érkezett, a néhány további ázsiai csapat mellett Európát az intézet csapata képviselte a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem színeiben. A verseny az esettanulmány témáját adó vállalat vezetőjének (Vidur Bhandari, senior vice president, Shiseido) előadásával kezdődött, melyet a versenyző csapatok prezentációja követett négy, egyenként hat csapatos csoportban, melyből egy-egy csapat jutott tovább a verseny négycsapatos nagydöntőjébe. A világ vezető egyetemeinek csapatával együtt versenyző kolozsvári hallgatók tisztességgel helyt álltak a rendkívül erős mezőnyben, a döntőbejutás azonban nem sikerült. A verseny nagydöntőjének végeredménye: I. hely: New York University, Stern School of Business; II. hely: Rice University, Texas; III. hely: Stanford University; IV. hely: Columbia University. A kolozsvári csapat továbbjutása a Harvard International Consulting Competition helyszíni, döntő fordulójára egy kiváló lehetőséget jelentett arra, hogy a hallgatók megismerjék a világ élvonalát képviselő egyetemek csapatainak munkáját és teljesítményét.