A „baleset” módszer

Marosvásárhely – Egy három személyből álló pénzcsaló társaságra és ennek eljárási módszerére hívja fel a figyelmet a Maros megyei rendőrség.

A „baleset”-nek nevezett módszerrel a csalók június végén egy 79 éves marosvásárhelyi személyt csaptak be. Az kapujában álló idős ember előtt megállt egy Volkswagen típusú személygépkocsi, kiszállt belőle két személy, egy nő és egy férfi és elpanaszolták az idős személynek, hogy egy autóbaleset következtében korházban szállított barátjukat kell sürgősen megoperálni. Ehhez kérték az idős személy pénzbeli segítségét, cserében egy értékes iratokat tartalmazó, lelakatolt aktatáskát hagyva addig ameddig visszatérnek a kölcsönbe kapott összeggel. Az idős ember kötélnek állt és órákon át várta, hogy hozzák a pénzét míg végül rájött: átverték. Természetesen az aktatáska sem tartalmazott fontos iratokat.
A rendőrség értesítése szerint a gyanúsítottak egy 45 év körüli, őszülő, világos szürke inget viselő férfi, egy 35 év körüli, kisportolt testalkatú, gesztenye hajú, körülbelül 1,85 méter magas, barna ruhát viselő férfi és egy 40 év körüli, vállig érő őszülő hajú, 1,60 méter magas, szürke kosztümöt viselő nő. Mindhárman egy kék színű, sötétített ablakú Volkswagen személygépkocsival közlekednek.