A bürokrácia két köbméter papírt evett meg…

Szatmárnémetiben 12 500 személy fog fűtéspótlékban részesülni, azonban a vele járó papírmunka nagy részben felesleges pénzkidobás — vélekedik Ilyés Gyula polgármester.

Még mindíg nagy a bürokrácia a fűtéspótlékban részesültek iratainak engedélyeztetése körül, számolt be róla Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere tegnap megtartott sajtótájékoztatóján. Már a tavaly is jelezte a polgármesteri hivatal, hogy nem szükséges annyi engedélyeztetési ürlapot kinyomtatni, azonban a kormányhatározat értelmében a mai napig ezek, sokszorosított példányszámban elengedhetetlenek.

 

Négy példányban

Az érvényben lévő rendelet szerint az engedélyt igazoló ürlapokat négy példányban kell kitölteni, mivel egy–egy példány kell kerüljön a polgármesteri hivatalhoz, az E–ON Gaz – hoz, a munkaügyi hivatalhoz, valamint a kérvényezőhöz. Ez mind szükségtelen, magyarázza a polgármester, mert úgy a hivatalokhoz mint a gáz szolgáltatóhoz elegendő lenne egy táblázatot eljuttatni a fűtéspótlékra jogosultak pontos adataival,  magát a kérvényezőt nem az engedély érdekli, hanem az, hogy a gázfogyasztásért kevesebbett fizessen. Most városunkban, magyarázza Ilyés, 12 500 személy részesül fűtésár–támogatásban, ami azt jelenti, hogy 50 ezer példányban kellett kinyomtatni (és kitölteni) az engedélyeztető űrlapot. Ez nem csak plussz munkát, hanem nagyon sok többlettkiadást is jelent a polgármesteri hivatalnak, ugyanis az ürlapok kinyomtatására 2 köbméter papírt használtak el — pontosított Ilyés.

 

Gugulya–Hégető Lóránd