A börtönben ünnepi műsort tartottak

A börtönben ünnepi műsort tartottak

Szatmárnémeti – Kétnapos rendezvényen vehettek részt a szatmárnémeti fogvatartottak Románia nemzeti ünnepe alkalmából a szatmárnémeti börtönben.

Románia nemzeti ünnepe alkalmából kétnapos rendezvényen vehettek részt a szatmárnémeti börtön fogvatarottjai. A tegnap délelőtt ünnepi műsorral szórakoztatták a közönséget, melyet a fogvatartottak adtak elő. Ezt követte a Reménység Központ tagjainak műsora. A fogvatartottak műsorának témája a nemzeti ünnephez kapcsolódó, könnyed, humoros produkció volt. A műsor arról szólt, hogy az ország többi börtönében hogyan ünnepelnek a börtön falai mögött. A néhány rab által előadott műsor jócskán megnevettette a közönséget. A Reménység Központot látogató idősek megható szavalatokkal valamint a témához illő énekekkel emelték az ünnepi műsor hangulatát. A nyugdíjasok egy táncprodukciót is előadtak, mely ünnepi hangulatot varázsolva egy pillanatra feledtette fogvatarottak számára a bezártság nyomasztó érzését.

Vetélkedő

Marcela Pop, a szatmárnémeti börtön szociális munkása, elmondta, hogy a mai nap folyamán altalános műveltségi vetélkedőt rendeztek a fogvatartottak számára. A közeljövőben pedig szkanderbajnokságon mérhetik össze erejüket a rabok, ami többnapos rendezvény lesz. Az ünnepek közeledtével több műsor, rendezvény, program megszervezését is tervezik a börtön munkatársai. A legközelebbi műsor jövő pénteken lesz Miklósnap alkalmából — magyarázta Marcela Pop, szociális munkás.