A 3000. nagyszalontai regisztrálót köszöntötték

A 3000. nagyszalontai regisztrálót köszöntötték
Az RMDSZ nagyszalontai szervezete immár három éve segíti a város és a környező települések lakosait a magyar állampolgárság megszerzéséhez szükséges dokumentáció összeállításában, a fordítások, fényképek elkészítésében, a nyomtatványok kitöltésében, valamint a havi rendszerességgel megrendezésre kerülő konzuli napok keretében az igénylőknek arra is van lehetőségük, hogy helyben adják be honosítási kérelmeiket.

Az elmúlt évek során a nagyszalontai RMDSZ segítségével mintegy 10.500 személy kaphatta meg a magyar állampolgárságot.

A folyamatos honosítási ügyintézés mellett a nagyszalontai szervezet azt is felvállalta, hogy a magyarországi választásokhoz közeledve, a névjegyzékbe történő regisztrációs ügyintézésben is segítő kezet nyújt az embereknek.

A télen elkezdett regisztrációs munka nagyon szép sikerrel zajlik a városban, hiszen a napokban épp a 3000. regisztrálót köszöntötte a nagyszalontai RMDSZ elnöke, Török László. A hajdúvárosban tehát már több mint 3000 magyar állampolgársággal rendelkező lakos regisztráltatta magát, ez is azt bizonyítja, hogy a hajdúváros lakosai egyáltalán nem érdektelenek a választási regisztráció ügyében, sőt, nagyon fontosnak tartják, hogy éljenek a jogaikkal.

A város elöljárója csütörtökön ünnepélyes keretek között nyújtotta át Kádár Istvánnak azt a díszoklevelet, amely a 3000. regisztrálónak járt, kiemelve, nagy öröm és büszkeség, hogy Nagyszalonta polgárai ilyen szép számban jelzik, hogy fontos számukra az anyaország sorsa.

A 3000. hajdúvárosi regisztráló tősgyökeres nagyszalontai, kertészmérnöki végzettséggel rendelkező gazdálkodó, kétgyermekes családapa, aki csütörtökön családja kíséretében érkezett az RMDSZ Székházába a díszoklevél átvételére.

A regisztrációs ügyintézés természetesen továbbra is folyamatos, a hajdúvárosi RMDSZ Székház titkárságán várják mindazokat, akik még nem kérték felvételüket a névjegyzékbe, forduljanak bizalommal a szövetség munkatársaihoz.