Szabadtéri koncert

2020.08.24. 10:45

Ünnepi hangverseny, immár negyedik éve

Thurzó Zoltán zongoraművész kezdeményezésére immár negyedik éve szervezik meg az ünnepi hangversenyt az államalapítás napján.

Törő Enikő

Idén a hatályban lévő törvények is megkövetelték, hogy szabadtéren tartsák meg a koncertet, és szerencsére az időjárás sem „szólt bele” a megvalósításba. Az óvintézkedéseket betartva foglalták el helyeiket a nézők, összesen 100 személy vehetett részt a rendezvényen, és meg is telt minden hely. Az elmúlt évekhez hasonlóan a koncert partnere a Nagyvárad-Újvárosi Református Egyházközség volt. Az eseményen ezúttal Thurzó Zoltán zongoraművész mellett közreműködött Borbíró Tímea is fuvolán.

A délutáni koncertet Herdeán Gyöngyi református lelkipásztor rövid áhítattal vezette fel. A kellemes hangulatú szabadtéri hangversenyen Bach-, Donizetti-, Drouet-, Chopin-, Godard-, Ponce-, Schubert-, Fauré-, Rahmanyinov- és Monti-zeneművek csendültek fel, utóbbi fuvola és zongora kíséretében, mely ritkaságnak számít. A koncert az alkalomhoz illően a Himnusszal zárult. Thurzó Zoltán zongoraművész portálunknak elmondta: hálás azért, hogy ismét, politikamentesen is sikerült megünnepelni augusztus 20-át, az összetartozás és egység jegyében.

Fotók: A szerző felvételei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában