A 16. Partiumi Magyar Napok programja

Akt.:
A 16. Partiumi Magyar Napok programja
Augusztus 20-27. között idén immár 16. alkalommal kerül megrendezésre Szatmárnémetiben a magyarság legnagyobb rendezvénye, a Partiumi Magyar Napok. Az előző évekhez hasonlóan a szervezők idén is színvonalas programokkal és koncertekkel várják a szatmáriakat és nemcsak. A részletes programot közöljük.

AUGUSZTUS 20. – VASÁRNAP – SZENT ISTVÁN KIRÁLY ÜNNEPE

Római Katolikus Székesegyház
9.00 – Ünnepi szentmise, celebrálja Nm. Ft. Schönberger Jenő megyéspüspök.
10.00 – Koszorúzás Szent István király szobránál.

Északi Színház
11.00 – Litvai Nelli: Világszép Nádszálkisasszony. Zenés mesejáték 5 éven felülieknek, a budapesti Manna és a Neptun Brigád közös előadásában, rendező Baksa Imre. Belépők vásárolhatók az Északi Színház jegypénztárában. Szervezi az Art Projekt Egyesület, az előadás az Autonet Import Kft. támogatásával jött létre.
18.30 – Kiállítás Ács Sándor szőtteseiből. A kiállítást megnyitja Bessenyei-Gedő István, a Harag György Társulat művészeti igazgatója.
19.00 – A gyönyörben nincs középút. Eszenyi Enikő önálló estje. A budapesti Vígszínház előadása. Belépők vásárolhatók az Északi Színház jegypénztárában. Szervezi a Szatmárnémeti RMDSZ Nőszervezete, az előadás az Autonet Import Kft. támogatásával jött létre.

Láncos református templom gyülekezeti terme
17.00 – Áhitat, majd dr. Szőcs Péter Levente történelmi előadása Szent László emlékezete a középkori Szatmárban címmel. Szervezi a Szent István Kör.

Széchenyi (December 1.) utca – Farmacenter színpad
16.00–19.00 – Biciklis családi ügyességi és gyorsasági verseny. Szervezi a Pro Racers Sport Club és az Erdélyi Kárpát Egyesület.
21.00 – Bohém Ragtime Band koncert (rossz idő esetén a Dinu Lipatti Filharmóniában).

Augusztus 20-án a világ valószínűleg legsokoldalúbb jazz zenekara, a Bohém Ragtime Jazz Band lép fel a Széchenyi utca nagyszínpadán. A zenekar nyolc tagjának összesen húsz hangszere van, s ráadásul mindegyiken játszanak is. Koncertjeik a tízes-húszas-harmincas évek Amerikáját idézik, a zenén kívül mókával, bohémsággal. A régi magyar slágerek pedig a boldog békeidők Budapestjének hangulatát hozzák vissza. A Bohémek a világ szinte összes nagy tradicionális jazzfesztiválján megfordultak már, Berlintől Montreux-ig, Riminitől Sacramentóig.

AUGUSZTUS 21. – HÉTFŐ

Eugen Ionesco utca 38.
11.00 – Orvos- és színészlakások avatója. A Studium-Prospero Alapítvány szervezésében, a Bethlen Gábor Alap és a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával.

Tűzoltótorony
11.00 – Szerencsés János, avagy az ördög három aranyhajszála. A debreceni Vojtina Bábszínház előadása 3 éven felülieknek, rendező: Markó Róbert. Szervezi az Art Projekt Egyesület.
22.00 – Filmvetítés: Félvilág. Magyar film, rendező Szász Attila.

Északi Színház – színpadi nézőtér
19.00 – Sex, drogs, gods & rock n roll. Az Aradi Kamaraszínház előadása, rendező Tapasztó Ernő. Belépők vásárolhatók az Északi Színház jegypénztárában. Az előadás az Autonet Import Kft. támogatásával jött létre.

Láncos református templom gyülekezeti terme
17.00 – Dr. Kulcsár Valéria, a Szegedi Tudományegyetem tanára és dr. Istvanovits Eszter a nyíregyházi Jósa András Múzeum régésze történelmi előadása, Az Aranyszarvas népe. Tények és kérdések a szkíták és a magyarok feltételezett rokonságáról címmel. Szervezi a Szent István Kör.

Dinamo Sportbázis (Január 24. utca) Romász János futballpálya
18.00 – Romász János emléktorna. Résztvevő csapatok: Szatmárnémeti RMDSZ, FC Sajtó, Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal

Széchenyi (December 1.) utca – Farmacenter színpad
21.00 – Ocho Macho koncert.

“Ők az ország egyik legnépszerűbb bulizós klub- és fesztiválzenekara, a skás-reggaes, latinos-funkos-punkos Ocho Macho” – írja a HVG. Zenei stílusukban a reggae, a ska, a punk és a latin találkozik. „Hiszünk abban, hogy minden színpadon legyen élő a zene! Szeretnénk még sokáig zenénkkel boldogságot és igényes koncertélményeket szerezni!” – ez a hitvallásuk.

AUGUSZTUS 22. – KEDD

Tűzoltótorony
11.00 – Tóth Kálmán: Kinizsi Pál. A veszprémi Kabóca Bábszínház előadása 3 éven felülieknek, rendező Szőke Kavinszki András. Szervezi az Art Projekt Egyesület.
22.00 –Filmvetítés: Ernelláék Farkaséknál. Magyar film, rendező Hajdú Szabolcs.

Északi Színház
18.30 – Halj meg és nagy leszel.
Földes László (Hobo) önálló estje. Zenés kálvária 14 stációval.

Dalok, versek, vallomások, történetek az utolsó hetven évből. „Az a Hobo, akit a Halj meg, és nagy leszel szerepében fognak látni, az egyik legőszintébb ember, akit valaha ismertem. Őszintesége megrendítő és bátorságot adó – mondja a rendező, Vidnyánszky Attila. Belépők vásárolhatók az Északi Színház jegypénztárában. Az előadás az Autonet Import Kft. támogatásával jött létre.

Szatmár Megyei Múzeum
17.00 – A csend szövője. Emlékkiállítás Gazdáné Olosz Ella szőtteseiből.
A művésznő idén lenne 80 éves.
A kiállítást megnyitja Szakolczay Lajos, művészetkritikus

Széchenyi (December 1.) utca – Farmacenter színpad
21.00 – Nagy Norbert operaénekes koncertje.

Városunk egyik legnépszerűbb előadóművésze, Nagy Norbert jelenleg Olaszországban él és egy ottani zeneakadémián oktat, a Városnapi ünnepségen és testvérvárosaink színpadain is méltóan képviselte Szatmárnémetit. Augusztus 22-én, kedden szimfonikus koncerttel kedveskedik a szatmári közönségnek. Az opera, operett és a klasszikus zenék egyvelege egyedülálló hangulatot fog varázsolni a Széchenyi utcai színpadra!

AUGUSZTUS 23. – SZERDA

Tűzoltótorony
11.00 – Grimm-Kardos Tünde: Békakirály. A veszprémi Kabóca Bábszínház előadása 5 éven felülieknek, rendező Halasi Dániel. Szervezi az Art Projekt Egyesület.
17.00 – Kolompos Együttes koncert.
22.00 – Filmvetítés: Liza, a rókatündér. Magyar film, rendező Ujj Mészáros Károly.

Északi Színház
18.00 – Bohumil Hrabal: Sörgyári capricció. A budapesti József Attila Színház előadása, rendező Hargitai Iván. Belépők vásárolhatók az Északi Színház jegypénztárában. Az előadás az Autonet Import Kft. támogatásával jött létre.

Református Gimnázium
17.00 – Paulovics 80. Születésnapi köszöntés és találkozó a művésszel, Szatmárnémeti díszpolgárával.

Széchenyi (December 1.) utca – Farmacenter színpad
21.00 – Balkan Fanatik koncert.

Augusztus 23.-án, szerdán 21 órától Magyarország és a rádiók nagy kedvence, a Balkan Fanatik koncertje kelti életre a várost, akik a Széchenyi utcai színpad elé várják a világzene kedvelőit. A 2002-ben alakult formáció célja zenei kultúrák, stílusok megismertetése a hazai mellett a nyugati hallgatósággal is, ezért dalaik több nyelven is megszólalnak. A hip-hop-electro – worldmusic duó (Yorgos és Lepe) a hangfelvételeken és a koncerteken népes előadóművész-sereggel egészül ki. A Balkan Fanatik játszott többek között az amerikai hip-hop legenda a Public Enemy, a legendás angol Jethro Tull és a világhírű Prodigy elozenekaraként is!

Yoda Yoga
23.30 – Afterparty. Hangulatfelelős Pumi, a Harag György Társulat színművésze.

AUGUSZTUS 24. – CSÜTÖRTÖK

Tűzoltótorony
11.00 – Kukorica Jancsi, a vitéz. A Kuttyomfitty Társulat előadása 5 éven felülieknek.
Szervezi az Art Projekt Egyesület.
22.00 – Filmvetítés: A berni követ. Magyar film, rendező: Szász Attila

Északi Színház
19.00 – Szereted-e még? Szécsi Pál emlékkoncert. Előadja: Gergely Róbert, Némedi-Varga Tímea, Gere Orsolya színművészek és zenekaruk, ifj. Rátonyi Róbert vezetésével. Belépők vásárolhatók az Északi Színház jegypénztárában. Az előadás az Autonet Import Kft. támogatásával jött létre.

The Dome
16.00 – Lupescu Kata, A kalózlány című regényének bemutatója.
A szerzővel beszélget Márton Evelin író.
17.00 – Közönségtalálkozó Lipcsei Péterrel és Szenes Sándorral a Ferencvárosi Torna Club egykori futbalistáival.

No Pardon Pub
17.00 – Partiumi orvosok találkozója. Szervezi a Szentgyörgyi Albert Társaság és a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület.

Római Katolikus Püspökség aranyterme
17.30 – Szonettek és Szonáták. Shakespeare és Händel műveket mutat be Rappert-Vencz Gábor színművész és a ConsonantiaTrio (Fátyol Rudolf hegedű, Budean-Mihály Judit csembaló és Varga Crina gordonka).

Széchenyi (December 1.) utca – Farmacenter színpad
21.00 – Children of Distance koncert.

Az idei Partiumi Magyar Napok programjában a fiatalok által legjobban várt koncert a Children of Distancé. Több magyarországi zenei díj és elismerés után, többmilliós Youtube-nézettséggel és félmilliós facebook-rajongótáborral büszkélkedhet a zenekar.

Yoda Yoga
23.30 – Afterparty. Hangulatfelelős: DJ Budai.

AUGUSZTUS 25. – PÉNTEK

Tűzoltótorony
11.00 – Wass Albert-Strausz Tünde: Erdők könyve. A budapesti Aranyszamár Bábszínház előadása 3 éven felülieknek. Szervezi az Art Projekt Egyesület.

Északi Színház – színpadi nézőtér
18.30 – Székely Csaba: Szeretik a banánt, elvtársak?

A marosvásárhelyi Yorick Stúdió előadása, rendező: Sorin Militaru. Belépők vásárolhatók az Északi Színház jegypénztárában. Az előadás az Autonet Import Kft. támogatásával jött létre.

The Dome
17.00 – Bódi Attila: Lázadni veletek akartam című regényét bemutatja Kovács Eszter dramaturg. Szervezi a Szatmárnémeti RMDSZ Nőszervezete.

Kossuth-kert – Gemelli színpad
Nemzetközi Néptánc-gála. Szervezi a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ
18.00 – Kopaniczárr Néptáncegyüttes, Stary Hrozenkov, Csehország
18.30 – Orce Nicolov Néptáncegyüttes, Szkopje, Macedónia
19.00 – Hajdú Táncegyüttes, Debrecen, Magyarország
19.30 – Terbete Néptáncegyüttes, Zilah, Románia
22.30 – Retromania koncert.

Kossuth-kert – Nagysátor
22.00–24.00 – Stand up comedy, Kun Zsolt, a VIII. Erdélyi Humorfesztivál különdíjasa (Bihardiószeg) és Kertész Richárd (Ricsifiú), a Showderclub humoristája szereplésével.

Új Főtér (Október 25. Tér) – Tarr Beton színpad
20.00 – Létvágy. Geszti Péter és zenekara koncertje.

A 16. Partiumi Magyar Napok egyik sztárfellépője és üde színfoltja Geszti Péter Létvágy nevű produkciója lesz, akik augusztus 25.-én az új központi Tarr Beton színpadra hozzák el a “Gesztiség 51 árnyalatát” A Rapülők zenekar, a Jazz+Az formáció és a Gringo Sztár után GESZTI néven újabb zenei projektjét indítja útjára Geszti Péter. „Benne van minden, ami én vagyok, egyszerre retro és egyszerre mai” -nyilatkozta a művész.

AUGUSZTUS 26. – SZOMBAT

Kossuth-kert, Állandó programok (11 órától kb. 19 óráig)
Könyvutca.
Gyermekutca, programok gyermekeknek a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezésében.
Nagymamáink konyhaművészete, szatmári ízek – szatmári konyha. A bogdándi a mezőpetri, a kálmándi, a börvelyi és a nagymajtényi hagyományőrzők által, a helyszínen készített hagyományos népi ételek láthatóak és kóstolhatóak, az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében.
Bemutatkozik az Adj Isten Szatmárban! turisztikai program.
Bemutatkozik a nagygéci Megmaradás Temploma turisztikai program.
A nagykárolyi Károlyi kastély bemutatkozó sátra.
A Magyar Turisztikai Ügynökség bemutatkozó sátra.
Borsziget a halmihegyi Mike testvérek, a túrterebesi Reizer, a krasznabélteki Weingut Brutler & Lieb, a bihardiószegi Mados Család, a krasznabélteki Hetei, a szekszárdi Dúzsi pincészetek részvételével.
Pálinkakóstoló a kőszegremetei Dohi, az avasújvárosi Butka, a sárközújlaki Hornyák, a szatmárhegyi Huszti, a szatmárnémeti Bandici pálinkakészítők közreműködésével.
Sakkverseny a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezésében.
Bográcsgulyásfőző-verseny. Szervezi a City Rádió. A zsűri elnöke: Varga Pierre, mesterszakács.
A City Rádió élő közvetítése a Kossuth-kertből.
Ingyenes vérnyomás- és vércukorszint-mérés a Máltai Segélyszolgálat szervezésében.
Alpinista falmászás a Salvamont Egyesület szervezésében.
Állatsimogató a Kisállattenyésztők Egyesülete szervezésében.
Találkozz kedvenc színészeiddel! A szatmárnémeti Harag György Társulat színházi sátra, dedikálással és nyereményjátékkal.
Dog Training kutyaiskola standja: állatsimogatás, vakvezető kutyával való sétálás, tanácsadás.
Fogadj örökbe egy kutyust. A Free Life Egyesület programjai.
VividLens fotókiállítás és fotósarok Rádu Tímea szervezésében.
Kézműves műhely a Polipol Kft. szervezésében

Kossuth-kert – OTP Bank színpad és környéke
10.00–13.00 – Anya, nézd mit tudok már! A Boldog Scheffler János Központ szervezésében: Baba-mama program a 0-2 éves korosztály számára, illetve okosító torna előre kialakított pályán a 3-5 éves korosztály számára.
11.00 – Jancsi és Juliska. A Hepp-Trupp Társulat előadása, rendező Schneider Jankó.
12.30 – A háromágú tölgyfa tündére. Fabók Mancsi Bábszínházának előadása, rendező Fabók Mariann.
13.30 – Gyermek ki mit tud. A gyermekeké a színpad.
15.00 – A székelyudvarhelyi Helvien népi ruhakészítő műhely divatbemutatója.
16.00 – A Dog Training Kutyaiskola őrző-védő agility bemutatója.
16.00 – Néptánc előadások a Néptánc színpadon. Fellépnek, a szatmárnémeti Röpike, a bogdándi Rozsmalint, az érmihályfalvi Nyíló Akác, a börvelyi Bekek néptánccsoport, az Egri Csodaszarvas Tánccsoport, a Gyöngyösbokréta Tánccsoport, a lelei Nemesek Tánccsoport, a Hagyományos Kultúrát Megörző és Támogató Központ Néptáncegyüttese, Miklovics Anna és Fazekas Csenge. Szervező a Borókagyökér Egyesület.
20.00–24.00 – Táncház. Zenél a Soroglya és a Sugalló zenekar.

Kossuth-kert – Nagysátor
14.00–15.30 – Legyen helyi vezetőink vendége egy fröccsre! Kötetlen beszélgetés:
Pataki Csabával, a Szatmár Megyei Tanács elnökével
Kereskényi Gáborral, Szatmárnémeti polgármesterével
Maskulik Csaba, Szatmárnémeti városmenedzserével
Nagy Szabolcs, megyemenedzserrel
Az RMDSZ megyei- és Szatmárnémeti városi tanácsi frakció tagjaival
Erdei D. István, Magyar Lóránd parlamenti képviselőkkel illetve Turós Lóránd szenátorral
Moderátor: File Mónika.

Kossuth-kert – Nagysátor
16.00 – Fenntarthatóság és gazdaságosság. Konferencia Szatmár megye mezőgazdasági stratégiájáról, előadó Dr. Magyar Lóránd, parlamenti képviselő.
21.30–24.00 – Stand up comedy, Zsók Levente humorista, a Showder Klub fellépője és Dolák-Saly Róbert, humorista a L’art pour l’art Társulat tagja szereplésével.

Kossuth-kert – Ifjúsági Sziget / Gravel Garden
10.00–18.00 – Szatmári Friss Kávézó. Közösségi találkozóhely, szatmári értékek, kultúra, közélet, újságolvasás, olvasói észrevételek és javaslatok, közvetlen kapcsolat az újságírókkal, cukrászda, sós és édes süteményekkel és kötetlen kávéházi hangulattal. Gyereksarok régi újságok hajtogatásával, újrahasznosításával és emlékezetes pillanatokkal. Szatmári séta különkiadás Muhi Sándorral 14.00 órától a kávézóból. Egy családias hangulatú beszélgetésre hívja Önt idén is a Szatmári Friss Újság!
15.00 – a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat bemutatkozása, beszélgetés.
17.00 – a magyarországi Központ Ifjúsági Egyesület bemutatkozása, beszélgetés.
19.00 – Sörpong Bajnokság, a Szatmárnémeti Sörpong Egyesület szervezésében.

Kossuth-kert – Aranykapu sziget és a Jurta
Programok az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében
11.00–20.00 – Partiumi Mesterségek Utcája. Népművészeti kiállítás, hagyományos mesterségek bemutatója, kirakodó vásár.
11.00–19.00 – Nyitva van az Aranykapu … Népi játszókert.
11.00–18.00 – A BSzC, a Nádudvari Népi Kézműves Szakközépiskola és Kollégium végzős diákjainak kiállítása és mesterség-bemutatója. Pályaorientációs lehetőségek a kézművesség szakterületén fiataloknak és nemcsak.
11.00–18.00 – Az Aranykapu Fonó-Ház diákjainak kiállítása és kézműves vására.

Kossuth-kert – Borókás
Programok a Borókagyökér Egyesület szervezésében
11.00–20.00 – Kézműves vásár és mesterség-bemutatók.
11.00–20.00 – Mókuskerék–Gólyaláb. Szabadtéri népi játékok nagyobbaknak.
11.00–20.00 – Alkossunk együtt. Kézműves foglalkozások korhatár nélkül.
11.00–20.00 – Boróka tipegő játszóház. Játékok piciknek és kicsiknek.

Kossuth-kert – Gemelli színpad
17.30 – Sörivó verseny, a Tiltott Csíki Sör szervezésében.
18.00 – Knock Out koncert.
20.00 – Pokolgép koncert.
22.30 – Ed Philips and the Memphis Patrol koncert. Felrobban a színpad, felráz a zene!

Az Elvis Live! – Ed Philips and the Memphis Patrol legénysége, színpadra viszi Elvis Presley legdögösebb dalait egy Európában teljesen egyedülálló imázzsal és energiával. A nemzetközi hírű magyar rock and roll előadóművészek/ zenészek szuperprodukciója egyedi és látványos színpadképpel és show elemekkel eleveníti fel Elvis Presley mindenki által ismert slágereit!

AUGUSZTUS 27. – VASÁRNAP

Kossuth-kert, Állandó programok (11 órától kb. 19 óráig)
Könyvutca.
Gyermekutca, programok gyermekeknek a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezésében.
Nagymamáink konyhaművészete, szatmári ízek – szatmári konyha. A bogdándi, a mezőpetri, a kálmándi, a börvelyi és a nagymajtényi hagyományőrzők által, a helyszínen készített népi ételek láthatóak és kóstolhatóak, az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében.
Bemutatkozik az Adj Isten Szatmárban! turisztikai program.
A nagykárolyi Károlyi kastély bemutatkozó sátra.
A Magyar Turisztikai Ügynökség bemutatkozó sátra.
Borsziget a halmihegyi Mike testvérek, a túrterebesi Reizer, a krasznabélteki Weingut Brutler & Lieb, a bihardiószegi Mados Család, a krasznabélteki Hetei, a szekszárdi Dúzsi pincészetek részvételével.
Pálinkakóstoló a kőszegremetei Dohi, az avasújvárosi Butka, a sárközújlaki Hornyák, a szatmárhegyi Huszti, a szatmárnémeti Bandici pálinkakészítők közreműködésével.
Sakkverseny a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezésében.
Bográcsgulyásfőző-verseny. Szervezi a City Rádió, a zsűri elnöke Varga Pierre, mesterszakács.
A City Rádió élő közvetítése a Kossuth-kertből.
Ingyenes vérnyomás- és vércukorszint-mérés a Máltai Segélyszolgálat szervezésében.
Alpinista falmászás a Salvamont Egyesület szervezésében.
Találkozz kedvenc színészeiddel! A szatmárnémeti Harag György Társulat színházi sátra, dedikálással és nyereményjátékkal.
Dog Training kutyaiskola standja: állatsimogatás, vakvezető kutyával való sétálás, tanácsadás
Fogadj örökbe egy kutyust. A Free Life Egyesület programjai.
Hal- és vad-ételek főzőversenye. A versenyt felügyeli és zsűrizi Pálszabó Mihály, mesterszakács.
VividLens fotókiállítás és fotósarok Rádu Tímea szervezésében.
Kézműves műhely a Polipol Kft. szervezésében.

Kossuth-kert – Nagysátor
16.00 – Erdei Péter: Nem csak nyomdafesték. Könyvbemutató.
A könyvet bemutatja: Muhi Sándor.

Kossuth-kert – Aranykapu sziget és a Jurta
Programok az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében
11.00–20.00 – Partiumi Mesterségek Utcája. Népművészeti kiállítás, hagyományos mesterségek bemutatója, kirakodó vásár.
11.00–19.00 – Aranykapu népi játszókert.
11.00–17.00 – Nyitva van az Aranykapu… Kézműves szöszmötölő gyerekeknek, hagyományos népi kézműves mesterségek oktatása.
11.00–18.00 – Az Aranykapu Fonó-Ház diákjainak kiállítása és kézműves vására.

Kossuth-kert – OTP Bank színpad és környéke
11.15 – Vitéz László és az elátkozott malom. Pályi János bábelőadása. Rendező: Kovács Ildikó.
12.30 – Fejforgató koncert. A Belvárosi betyárok Társulat gyerekkoncertje.
13.30 – Hétpróba, vetélkedő gyermekeknek.
16.00 – A Dog Training Kutyaiskola őrző-védő agility bemutatója.
16.00 – A Turul–Sas Hagyományörző Egyesület bemutatója: a 12. századi tábori élet és öltözékek, íjazás a közönség bevonásával, lovagi torna, leányrablás, keresztes hadjárat, lehetőség a fegyverek és öltözékek kipróbálására.
17.00 – Pfeiffer Melany koncertje
17.30 – A Bekecs Táncegyüttes előadása.
18.45 – Villon trió. Villon balladák élő zenészek előadásában.

Kossuth-kert – Borókás
Programok a Borókagyökér Egyesület szervezésében
11.00–20.00 – Kézműves vásár és mesterség-bemutatók.
11.00–20.00 – Mókuskerék-Gólyaláb. Szabadtéri, népi játékok nagyobbaknak.
11.00–20.00 – Alkossunk együtt. Kézműves foglalkozások korhatár nélkül.
11.00–20.00 – Boróka tipegő játszóház. Játékok piciknek és kicsiknek.

Kossuth-kert – Ifjúsági Sziget / Gravel Garden
12.00–17.00 Színezd újra! – kis bútorfestő workshop Radu Tímea irányításával.

Kossuth-kert – Gemelli színpad
16.00 – Operettparádé. A debreceni Opera művészeinek előadása.
17.00 – Dér Heni koncert
18.30 – Republic koncert

Ha minden héten koncertezne Szatmárnémetiben,mindegyik teltházas lenne – egyszerű ennek az oka: nincs még egy olyan magyar zenekar, amelynek ennyi slágerét ismernék, szeretnék a szatmáriak: felnőttek, időskorúak és fiatalok egyaránt. Bódi László „Cipő” halála után, pár évnyi útkeresés végén a Republic magára talált, maguk éneklik az örökzöld dalokat, amelyek így is remekül szólnak. Minden idők egyik legnépszerűbb magyar zenekara vasárnap 18.30-tól lép fel a Kossuth kertben

Új Főtér (Október 25. Tér) – Tarr Beton színpad
21.00 – Omega koncert

Az idei PMN legjobban várt koncertje ismét több tízezres tömeget fog megmozgani, Szatmár megyéből és más régiókból is érkeznek majd rajongók. Hosszú évek kihagyása után ismét az új központban fog dübörögni a Petróleum lámpa, felcsendül a Gyöngyhajú lány és felröppen a Fekete pillangó: jönnek a régi csibészek, Szatmárra érkezik Magyarország és a rock and roll “legöregebb” zenekara, az Omega. Méltó befejezése az egy hetes színvonalas programsorozatnak.

A rendezvény részletes programja megtalálható itt is: http://partiuminapok.ro/program