A 16-os autóbusz másfelé jár

A 16-os autóbusz másfelé jár
Módosították Nagyváradon a 16-os buszjárat útvonalát úgy, hogy január 1-től behajt az Ifjúsági lakónegyedbe (Cartierul Tineretului), és nem fog járni a Metrohoz.

A nagyváradi helyi tanács keddi döntése értelmében a Helyi Közszállítási Vállalat (HKV) 16-os buszjárata a Kolozsvári út 207. szám alatti megálló után nem tér le a Metro bevásárlóközponthoz, hanem az Ifjúsági lakónegyedbeli buszmegállóba megy. A 16-os busz munkanapokon 6:14-22:54 órák között, hétvégenként és hivatalos ünnepnapokon pedig 6:34-20:34 órák között fog közlekedni. Csuzi István a HKV vezérigazgatója az elfogadott határozat kapcsán lapunknak megjegyezte, hogy a városban lévő bevásárlóközpontok fizetnek a HKV-nek azért, hogy buszaival behajtson a parkolóikba, a Metro eddig nem fizetett ezért, amennyiben viszont ez a bevásárlóközpont is igényt tart HKV-járatra, és hajlandó fizetni is, akkor a közszállítási vállalat számításba veszi azt, hogy járatot küldjön a Metrohoz.

Jegy- és bérletárak

Egyébiránt ugyancsak a keddi tanácsülésen fogadták el a közszállítási vállalat jövő évre érvényes jegy-, és bérletárait, amelyek megegyeznek az immár három éve érvényben lévő jegy-és bérletárakkal. Csuzi István ennek kapcsán megjegyezte: a mostani áfacsökkenés nem módosítja a jegyek és bérletek árát, de három éve ugyanezek a díjszabások vannak érvényben, ezeken nem változtatott az infláció sem. Az elfogadott tanácsi határozat értelmében a két utazásra használható jegy ára öt lej, a havi bérlet 70 lej, a három hónapra érvényes bérlet ára 195 lej, az éves bérlet pedig 780 lej. Az egynapos bérlet ára továbbra is 13 lej, a heti bérleté pedig 35 lej. A nem névre szóló egy hónapra érvényes bérlet ára 160 lej. Diákok, véradók ötven százalékos kedvezményben részesülnek bérletvásárláskor csakúgy mint eddig. Az ingázóknak kialakított bérlet ára egy hónapra 50 lej. A bérletek a HKV összes járatára érvényesek.

Pap István

Címkék: , ,