76,75 százalékos sikeresség

76,75 százalékos sikeresség
Szatmár megye – Szombat reggel kihelyezték a vizsgaközpontokban az érettésgi vizsgák eredményeit. Az idei évben három diákot zártak ki írásbeli vizsgákról mobiltelefon és csalás szándéka miatt.

Szombaton a reggeli órákban kihelyezték az érettségi eredményeit a vizsgaközpontokban. Amint azt a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség sajtóközleményében hirül adta megyénkben a végzős diákok 76,75 százaléka ért el átmenő jegyet. Mivel a vártnál hamarabb helyezték ki az eredményeket, a szemfüles diákok telefonon értesítették osztálytársaikat és ismerőseiket az eredményekről. A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban működő vizsgaközpontban ottjárttunkor sokan örültek eredményeiknek, volt aki meglepődött azon, hogy milyen jó jegyeket kapott, volt aki pedig elégedetlen volt jegyeivel, mivel jobb eredményekre számított, és volt aki már a jövőt tervezgette. A jegyeikkel elégedetlen diákok szombat délután 16 és 20 óra között óvásokat nyújthattak be a vizsgaközpontokban, mely dolgozatokat július 7. és 8–án javítanak újra. A végleges eredményeket július 9–én függesztik ki a központokban.

Különböző eredmények

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban működő vizsgaközpontban összesen 309 XII. osztályos diák érettségizett három középiskolából: a Szatmárnémeti Református Gimnáziumból, a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpontból, valamint a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból. Amint azt megtudtuk a vizsgaközpontban a 309 végzős közül 35 diák nem ért el átmenő jegyet — 2 diák a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból, 7 a Hám János Iskolaközpontból és 26 a Református Gimnáziumból. Amint azt lapunk érdeklődésére Kerekes Antal a vizsgabizottság titkára elmondta szombat délután 18 óráig 11 végzős élt azon jogával, hogy óvást nyújtson be. A beadott dolgozatok közül 7 román nyelv és irodalom, 2 matematika, 1 filozófia, 1 pedig földrajz teszt volt. Azok a diákok akik valamilyen tantárgyból nem értek el átmenő jegyet újra vizsgázhatnak az augusztusban tartandó pótérettségin.