57 éves ukrán kismama

Ukrajna legidősebb kismamája immár egy 57 éves asszony, aki egy egészséges fiúgyermeket hozott világra a kijevi 2. számú szülészeten. Az 57 éves asszony szülése komplikációktól mentesen zajlott.

Bár nőgyógyásza óva intette a terhességtől, az asszonyt semmi nem tartotta vissza attól, hogy 57 éves korában szüljön. A nagymama korú nő tudatosan készült az eseményre: minden nap sportolt, nem dohányzott, s alkoholt sem ivott. Terhessége alatt sem hagyott fel mindennapos tevékenységével. A szülészetre csak az utolsó héten feküdt be, ahol megállapították, hogy anya és magzata tökéletesen egészségesek.

A szüléskor a gyermek apja a szomszédos kórterem egyik ágyában várta a nagy eseményt. A babát császármetszéssel segítették világra az orvosok, majd a mosdatás után a papa hasára fektették, hogy úgymond feltölthesse életenergiával a kicsit. A mama pedig ébredése után azonnal szoptatni kezdte a 3900 grammal született fiú, aki az Andrijkó nevet kapta..

A kijevi nőgyógyászok arra figyelmeztetnek, hogy a legjobb, ha fiatalon szülnek a nők, de ha mégis idős korban vállalják a gyereket, akkor terhességük kezdetétől alapos és rendszeres szakorvosi felügyeletre van szükségük.