55 méteres világcsúcs a Harley-Davidsonnal végrehajtott "távolugrásban"

55 méteres világcsúcs a Harley-Davidsonnal végrehajtott "távolugrásban"
Megdöntötte a Harley-Davidsonnal végrehajtott “távolugrás” világrekordját kedden egy vakmerő amerikai, méghozzá oda-vissza. Seth Enslow az ausztráliai Sydney kikötőjénél azért ugrott másodszor is, mert a tévések és a fotósok lemaradtak az elsőről.

A szabadstílusú motocross-sztár, Bubba Blackwell eddigi rekordja 53,3 méter volt 11 éven át. Enslow ezt döntötte meg kedden, amikor kevesebb, mint egy centi híján 56 métert repült Harley-jával. Aztán a média jelenlévő képviselőinek kérésére ugyanezt a távot ismét átugrotta visszafelé a tetoválásokkal díszített motoros és kaszkadőr. A második ugrás utáni landoláskor grimaszba rándult Enslow arca, és úgy tűnt, hogy megsérült. Szóvivője azonban azt közölte, hogy semmi komoly nem történt.

A motoros ugrás, illetve repülés legnagyobb alakja Robert Craig “Evel” Knievel volt. A mutatványos-király, ahogy nevezték 2007 végén, 69 évesen halt meg hosszantartó betegsége végén. Knievel legendás ugrásainak talán leghíresebbikét 1975-ben hajtotta végre, Ohióban, ahol 14 busz fölött repült át.