540 lej lehet a minimálbér

540 lej lehet a minimálbér
Calin Popescu Tariceanu tegnap bejelentette, hogy október elsejétől 540 lej lehet — az eddigi 500 lej helyett — a minimálbér. 2014-re a minimálbérnek el kellene érnie az 1325 lejt.

Októbertől 540 lejre, majd januártól 600 lejre emelkedhetne a minimálbér, s 2009 után, minden évben, körülbelül további 100 lejjel lehetne több a minimálbér — áll Calin Popescu Tariceanu miniszterelnök javaslatában, amelyet szerdán tárt a szakszervezetek vezetői elé. Tette ezt az elmúlt héten a szakszervezetekkel, a pénzügymniniszterrel és a Román Nemzeti Bankkal történt sorozatos megbeszélések után. A miniszterelnök szeretné, ha középhosszú távon gondolkodnának, és a minimálbér kérdése tisztázott lenne legalább 2014–ig, valamint azt, hogy ne legyen olyan nagy különbség a minimélbér és a jelenlegi romániai átlagfizetés között. Varujan Vosganian pénzügyminiszter ugyanezen találkozó alkalmával szögezte le, hogy az Országos Prognóziskészítő Bizottság szerint 2014-re a minimálbérnek el kellene érnie az 1325 lejt. Bizonytalan azonban a jövő évi minimálbér–emelés, hiszen ősszel parlamenti választások lesznek, és amennyiben nem a jelenlegi kormány marad hatalmon, a szakszervezeteknek újból le kell ülniük, hogy megbeszéljék az emelések lehetséges ütemtervét.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .