50 kilós súlyt emelt Borbély Lászó és Tőkés László

Maros megye – A Medve tó 134-ik
születésnapját ünnepelte a
hétvégén Szováta. A
három napos rendezvénysorozaton számos
kulturális és sportrendezvény
közül válogathattak az
érdeklődők.

A rendezvényen május 23-án, szombaton részt vett Borbély László parlamenti képviselő és Tőkés László, az EMNT elnöke is. A két politikus az Erős emberek vetélkedőjére is benevezett, és együttes erővel sikerült felemelniük egy 50 kilós súlyt. Borbély László hamar megtalálta a párhuzamot eme teljesítmény és a politika között, és kifejtette, hogy összefogással a legnehezebb problémák is könnyedén megoldhatók, együttes erővel a magyarság céljai megvalósíthatóak.

Ezért fogott össze a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, ezért egyeztünk meg, ezért indítottuk el a közös listát – a Magyar Összefogás listáját – az európai parlamenti választásokon. Éppen ezért fontos, hogy minden magyar ember együtt emelje a súlyt, hiszen ami egynek lehetetlen, az egy összetartó közösség számára megoldható feladat – fejtette ki a képviselő.

A politikusok a Medve tó ünnepén találkoztak a helyi önkormányzti vezetőkkel, tanácsosokkal és megbeszéléseket folytattak a térség problémáiról és azok lehetséges megoldásait.