elmaradottság

2021.02.09. 08:19

Lucian Bode: Ezer vidéki rendőrőrsön még udvari vécé van

Az ország mintegy háromezer rendőrőrséből ezernél az udvaron van a mellékhelyiség vagy egyáltalán nincs vécé – nyilatkozta hétfő este a belügyi tárca vezetője.

Lucian Bode rámutatott, az általa vezetett minisztérium 500 millió eurót tervez lehívni idén európai uniós forrásokból, és az összeget az infrastruktúra fejlesztésére akarják fordítani. A tervek között szerepel egy új kórház építése Bukarestben, valamint a rendőrőrsök korszerűsítése.

„Csaknem 3000 rendőrőrs van az országban, amelyekből 2000 falun. Ezek közül ezernél még az udvar végében van a vécé, és van 178 olyan is, amelyikben egyáltalán nincs mellékhelyiség. (...) Ez a valóság” – fogalmazott a miniszter a Digi 24 hírtelevízió egyik műsorában.

Lucian Bode szerint jelen pillanatban a belügyminisztérium költségvetésének 76 százalékát a mintegy 129 ezer alkalmazott bére és a több mint 87 ezer nyugdíjas juttatása emészti fel.

Borítóképünkön: Lucian Bode

Címkék#Lucian Bode

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában