Országszerte több százan emlékeztek meg a Colectiv klubban négy évvel ezelőtt kitört tűzvész áldozatairól

Országszerte több százan emlékeztek meg a Colectiv klubban négy évvel ezelőtt kitört tűzvész áldozatairól
Bukarestben, Kolozsváron, Aradon, Nagyszebenben és máshol több százan emlékeztek meg szerda este a Colectiv klubban négy évvel ezelőtt kitört tűzvész áldozatairól.

Bukarestben gyertyákat gyújtottak az áldozatok emlékére emelt emlékműnél. A résztvevők felvonultak az Unirii térről a Bucur parkig. Az embereknél egy nagyméretű tábla is volt, amelyen azt írta: ‘Arafat fejét akarjuk’, ‘Arafat mondjon le’. Egy fehér vászonra felírták az áldozatok nevét. Az elhunyt 64 fiatal emlékére két megemlékező istentiszteletet tartottak.

Kolozsváron mintegy százan gyűltek össze a Memorandisták emlékművénél és gyertyákat gyújtottak, illetve a Goodbye to Gravity együttes zenéjét hallgatták az áldozatok emlékére. Nagyszebenben mintegy százan vettek részt a Laurenţiu Streza, Erdély ortodox érseke által tartott szentmisén. Az egybegyűltek korábban gyertyákat gyújtottak a Nagypiac téren a Colectiv klub áldozatainak emlékére. Aradon mintegy ötven személy gyertyákból rakta ki a Colectiv klub nevét, többen elítélték a hatóságok tehetetlenségét, és azt mondták: az elmúlt négy évben semmit nem javult az ellátási rendszer, a történtekért pedig senkit nem vontak felelősségre.

 

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .