Haladnak a munkálatok a Bihar–Bors autópálya-szakaszon

Haladnak a munkálatok a Bihar–Bors autópálya-szakaszon
Épülnek az Országos Közút- és Autópálya Társaság (CNAIR) által igényelt felüljárók az észak-erdélyi autópálya Bors–Bihar szakaszán, és lassan az első aszfaltréteg leöntése is megtörténhet, valamikor október folyamán. A munkálatok olyan jó tempóban haladnak, hogy 2020 nyarára elkészülhet az észak-erdélyi autópálya Bors–Bihar szakasza, legalábbis ez derül ki abból a közleményből, melyet a kivitelező, a Trameco Bihor bocsátott ki.

 

Az autópálya A3 jelzésű, 5,35 kilométeres szakasza minden fázisának építése (ideértve a Szatmár–Nagyvárad vasútvonal feletti átjáróét is) a tervezettnél is jobb ritmusban halad, ám ahhoz, hogy ez továbbra is így maradjon, az kell, hogy az Országos Közút- és Autópálya Társaság (CNAIR) mindig rövid időn belül egyenlítse ki a kivitelező számláit, nyomatékosította az idézett sajtónyilatkozat.

Mint ismert, a szóban forgó autópálya-szakasz kapcsolódni fog a Magyarországon készülő M4-es autópályához. A beruházás értéke 28,5 millió euró plusz áfa, és a Trameco Bihor–Vahostav (Szlovákia)–Drum Asfalt–East Water Drillings konzorciummal tavaly decemberben kötöttek szerződést a munkálatra, ami idén tavasszal kezdődött el. A kivitelezési határidőt tizenöt hónapban szabták meg.

Annyi bizonyos, hogy Beniamin Rusnak, a Trameco cégtulajdonosának merészek az álmai: szerinte akár az is előfordulhat, hogy az év végéig befejezik a Bihar és Bors közötti autópálya-szakaszt, és 2020 elején a CNAIR és a magyar partner közösen átadhatja ezt a forgalomnak. Sőt, az utolsó, kopásgátló réteget közösen öntheti a Trameco azzal a kivitelezővel, mely a magyarországi sztrádát építi, a Berettyóújfalutól egészen az országhatárig terjedő körülbelül 28 kilométert. Persze ehhez arra is szükség van, hogy a két fél összehangolja az erőfeszítéseit, a helyzet pedig nem egyszerű. Az építkezésen maga a projektmenedzser panaszkodott a sajtónak amiatt, hogy a CNAIR-nél némelyek csökönyösen ragaszkodnak ahhoz, hogy egy elavult technikát alkalmazzanak az átjárók szerkezetének kialakításánál, ami szerinte csak fölösleges pénzkidobáshoz és időpocsékoláshoz vezet.

A magyar fél gőzerővel közeledik a határhoz

Mindeközben természetesen Magyarországon sem ülnek tétlenül, hanem azon dolgoznak, hogy minél könnyebben elérhető legyen az országhatár Románia felől, illetve keleti irányból. A Magyar Nemzet tavasszal számolt be arról, hogy eredményt hirdetett „Az M49 gyorsforgalmi út M3 autópálya – Mátészalka–országhatár közötti kapcsolat fejlesztésének előkészítése, M3 autópálya– Ököritófülpös közötti szakaszra vonatkozóan engedélyezési és kiviteli terv készítése” című pályázaton a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt.

Az M3-as autópálya az ország keleti végében három ágra bomlik: maga a 3-as sztráda Beregdarócnál éri majd el az ukrán határt, tőle északra az M34-es Záhonyig épül ki, délre pedig az M49-es Mátészalkánál ágazik el az M3-asból, és Csengerig, a magyar–román határig vezet. A 25 kilométer hosszú, óránként 110 kilométeres sebességgel használható pálya terveit az Uvaterv Zrt. és az Unitef ’83 Zrt. konzorciuma készíti el 1,496 milliárd forintos költséggel, és a gyorsforgalmi út fejlesztését a tavalyi év végén nemzetgazdasági szempontból kiemelt közlekedési beruházássá nyilvánította a magyar kormány.

A csengeri gyorsforgalmi határátkelő immár a harmadik lesz a magyar–román határszakaszon: a jelenleg is működő M43-as (Nagylak) mellett épül az M4-es keleti végén a Berettyóújfalu–Nagykereki szakasz. És ha elkészül az M44-es Békéscsabáig, akkor – negyedikként – a Gyulánál lévő határátkelő is ideszámítódhat, hiszen a két város közötti útszakasz felén már kiépült a kétszer két sáv. A csengeri átkelő Szatmárnémeti, Nagykároly gyorsabb elérését segíti majd, míg az M4-es Nagyvárad és Kolozsvár felé nyit utat. A magyar sztrádák tehát a folyamatosan – bár elég lassú ütemben – épülő erdélyi autópályákhoz csatlakoznak majd.

Az M3-as az ország keleti felének főútjává vált az elmúlt évtizedekben. Az alapértelmezésben Nyíregyházára és az ukrán határra vezető autópályáról számos leágazás vezet a megyeszékhelyekhez és határátkelőkhöz. Ilyen például az M21-es, amely Salgótarjánt és Somoskőújfalunál a magyar–szlovák határt köti össze az M3-assal.

Várhatóan még idén elkészül a teljes, 52 kilométeres új út, így gyorsforgalmin, kétszer két sávon lehet majd megközelíteni Salgótarjánt. Az M35-ös pedig Debrecenig, illetve a már átadott újabb szakasz révén Berettyóújfaluig juttatja el az M3-as utasait, ahol a pálya az M4-essel találkozik.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: ,


A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .