3SI: A résztvevők megalapították a 3SI Kereskedelmi Kamarát

3SI: A résztvevők megalapították a 3SI Kereskedelmi Kamarát
A Három Tenger Kezdeményezés (3SI) bukaresti üzleti fórumán részt vevő hét ország – Bulgária, Horvátország, Magyarország, Litvánia, Lengyelország, Szlovénia és Románia – kereskedelmi kamaráinak képviselői a 3SI kereskedelmi kamaráit magában foglaló hálózat létrehozásáról döntöttek azzal a céllal, hogy összekapcsolják a régió gazdasági közösségeit.

A hálózat elsősorban az energia, a közlekedés és a digitalizálás területén támogatja a már futó vagy új projektek életbeültetését a Balti-, az Adriai- és a Fekete-tenger régiójában.

Külön figyelmet szentelnek a nagy potenciállal rendelkező kis- és középvállalkozásoknak, a fiatal vállalkozóknak, a start-upoknak, a vállalkozói inkubátoroknak és a résztvevők közötti know-how-cserének. A hálózat tagjai együttműködnek abban, hogy az európai uniós támogatást nyerjenek közös projektjeikhez.

A Három Tenger Kezdeményezés az Adriai-, a Balti- és a Fekete-tenger között fekvő tizenkét uniós ország – Ausztria, Bulgária, Horvátország, Csehország, Észtország, Magyarország, Litvánia, Lettország, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Szlovénia – államfőinek rugalmas és informális politikai platformja. A kezdeményezés első két csúcstalálkozójának Dubrovnik (2016) és Varsó (2017) adott otthont.
A Három Tenger Kezdeményezéssel párhuzamosan zajlott a tagországok üzleti fóruma.

www.agerpres.ro