3D szemműtétek, premier a Vitreum Orvosi Központban

Akt.:
3D szemműtétek, premier a Vitreum Orvosi Központban
A legkorszerűbb 3D technológiával készült 3D-s szemészeti műtétet Levai Lehar végzi Szatmárnémetiben, a Vitreum klinikán.

A csúcstechnológia több százezer eurót ér, a rendszert a Leica cég legfejlettebb mikroszkópjával szerelték fel, amely kiemelkedő teljesítményű felszereléseiről híres.
Dr. Levai Lehar először egy frankfurti szemészeti kongresszuson látta ezt a rendszert. Annak érdekében, hogy páciensei számára optimális kezelési megoldásokat biztosítson, nagyon szerette volna tesztelni a módszert a Vitreum klinikán.

A műtétek egy speciális vizualizációs rendszeréről van szó, ami magába foglal egy 3D kamerát. Ez műtét közbeni képeket készít, amit átvisz egy speciális számítógépre. A képeket speciális orvosi monitorra vetítik, a sebész pedig 3D-s szemüveggel követi nyomon ezeket. A képek nagy felbontásúak és valós idejűek, így előnyökkel járnak a hagyományos megjelenítési rendszerrel szemben. A mikroszkóp lencséit a 3D-s rendszerben gyakorlatilag a 3D-s szemüveg váltja fel.

v2

Ez a rendszer előnyökkel jár, a sebésznek több kényelemben van része és az intraokuláris struktúrák nagyobb térbeli észlelését biztosítja. Levai Lehar orvos ezzel az új vizualizációs rendszerrel retina és szürke hályog műtéteket végzett.

A rendszer használható oktatási célra is, minden résztvevő, aki a műtét alatt jelen van, és aki ugyanolyan 3D szemüveget visel, ugyanazt a képet látja, mint a műtétet végző orvos. Ez a technológia hasonló élményt nyújt mint a moziban a 3D filmek megtekintése.

v3

A Vitreum klinika lépést tart a szakterületen megjelenő innovációkkal, így optimális kezelési megoldásokat kínál a betegeknek.

Vitreum Orvosi Központ
Ady Endre utca 11. szám, Szatmárnémeti
Időpont egyeztetés, információ: 0740 231 559, 0261 716 459

www.vitreum.ro

(Fizetett hirdetés)