38 világháborús lövedéket találtak a tűzszerészek

38 világháborús lövedéket találtak a tűzszerészek
Harmincnyolc, vélhetően a második világháborúból származó töltényt találtak kedden a tűzszerészek a Bákó megyei Asău községben, annál a fakitermelésnél, amelynél egy nappal korábban egy férfi meghalt, két másik pedig súlyosan megsérült, amikor felrobbant a közelükben egy lövedék.

A katasztrófavédelem tűzszerészekből álló csapata már a hétfői robbanás után elkezdte átvizsgálni a területet, és újabb lőszereket talált: 38 darab, 7,92 milliméteres töltényre bukkantak – közölte Andrei Grecu szóvivő.

A megyei rendőr-főkapitányság illetékesei szerint a hétfői robbanás ügyében bűnvádi eljárás indult gondatlanságból elkövetett emberölés, gondatlanságból elkövetett testi sértés és a robbanóanyagok rendjének be nem tartása miatt.

Hétfőn egy 27 éves férfi életét vesztette, két másik pedig megsérült, amikor fakitermelés közben felrobbant a közelükben egy lövedék. Az egyik sérültet helikopterrel a iaşi-i kórházba szállították és megműtötték, de az orvosok visszafogottak a túlélési esélyeit illetően. A másik sérültet a galaci kórházban kezelik.

www.agerpres.ro