360 fokos videó: Nem ütik, tartják

Nagy csatát hozott a verseny
Nagy csatát hozott a verseny - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Kezdők és a profik is megmérkőztek a mediball kupán.

A II. Kikelet MediBall Kupán jártunk Nyíregyházán, a Bem József Általános Iskola tornatermében, ahol korosztályos bontásban 88-an mérték össze tudásukat az egyéni mérkőzéseken.

– Az egyéni pálya 10 méter hosszú és 5 méter széles, a háló magassága pedig 175 centiméter, tehát magasabb, mint például a tollaslabdánál – ismertette a sportág jellegzetességeit Szilágyi István, a Magyar MediBall Egyesület szakmai vezetője. – Nem ütjük, hanem íven tartva elkapjuk a labdát, amely a térfélen belül bárhova érkezhet. A jól képzett versenyzők a mögéjük érkező labdát fordulásból kapják el, majd visszalendítik az ellenfél térfelére.

Mindenki játszott mindenkivel

Szilágyi István hozzátette: a fordulás az egyéni mérkőzések során nem lehet nagyobb 360 fokosnál, különben az ellenfél pontot szerez. A sportág egy másik válfaja, a kreatív mozgás során azonban szabadabban mozoghatnak a versenyzők.

A kupa elsődleges célja, hogy gyakorlási lehetőséget biztosítson a játékosoknak, és segítsen tapasztalatot szerezni a kezdőknek.

– A versenyzőket négyes csoportokba osztottuk, és mindenki játszott mindenkivel – mondta el a szakmai vezető. – Az indulók jelentős része kezdő, de több rutinos versenyző is érkezett, akiktől komoly mérkőzéseket,
izgalmas összecsapásokat várunk.

NA