360 fokos videó: Az egyhónapos kúszósül is ugyanúgy szúr

Akt.:
360 fokos videó: Az egyhónapos kúszósül is ugyanúgy szúr
© Fotó: hirek360.hu
Miskolc – A Hírek360 csapata imádja az állatokat, úgyhogy örömmel kapunk az olyan alkalmakon, mint a mostani: kúszósül született a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban.

A közel egyhónapos jószág sajnos ugyanúgy szúr, mint a felnőtt egyedek, úgyhogy nem nagyon tudtuk simogatni. Európában ritkaságnak számítanak a vadasparkban élő észak-amerikai kúszósülök, hiszen minden évben csak egyetlen újszülöttel gyarapítják az állományt.

A Miskolci Állatkert és Kultúrparkban 2013 óta élnek észak-amerikai kúszósülök. A május közepén született egyed már a 6. kölyke a párnak, akik évente egy kicsivel bővítik a populációt – ahogy az megszokott fajuknál. Ugyanakkor, ez a gyakori szaporulat egyedülállónak számít Európában, hiszen szerte a kontinens állatkertjeiben idén mindössze hét példány született – tudtuk meg Veress Tamás gyűjteményi vezetőtől.

Kicsit megtévesztő a külseje, hiszen ránézésre azt hinné az ember, hogy a kicsit puha bunda borítja, de ez tévedés. Mindössze pár órával a születése után már elkezdtek kinőni szúrós fehér tüskéi, amik a természetben védelmet nyújtanak a ragadozók ellen. Egyelőre még anyatejen él, de már kezd barátkozni a takarmánnyal is, ami a 4. hónaptól válik az étrendje részévé.

Fotó: hirek360.hu Fotó: hirek360.hu ©

Várhatóan első születésnapjáig szüleivel él majd Miskolcon, aztán egy másik állatkertbe költözik át, hogy saját családot alapítson. Ahogy az hamarosan megtörténik tavaly született bátyjával is, aki Franciaországba teszi át székhelyét.

Király Csaba | hirek360.hu


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!


Miskolc, Lillafüred - Felültünk a Lillafüredi Libegőre, és tettünk egy kört a hegyoldalba vágott útvonalon. Lelkünket megnyugtató spirituális utazáson vettünk részt, ahol az erdő csendjét és a hegyek nyugalmát csak a kedvesen ránk köszönő ismeretlen libegők törték meg. A 2015-ben megépült ...

Miskolc - A miskolci főutcát mazsorettek, fúvós és ütős szekció, zászlósok, gólyalábasok, jelmezesek, sőt még csokrot dobó menyasszonyok, mobil zongorás, motoros, illetve Marilyn Monroe és Donald Trump vették birtokukba június 8-án. Színes, sokszereplős nyitóparádéval vette kezdetét a Bartók Plus...