Már a WC is okos

Akt.:
Már a WC is okos
A Las Vegas-i Consumer Electronics Show (CES) a világ egyik leggigantikusabb, legismertebb (elektro)technikai kiállítása, melyen az iparág legnagyobbjai mutatják be élvonalbeli csúcsfejlesztéseik krémjét. Az idei kiállításon a fürdőszobai eszközöket gyártó Toto cégnek sikerült olyat villantania, amitől szó szerint elállt a látogatók lélegzete. Egy okos WC-t!


Tárt karú intuíció és öntisztítás

Vannak helyek, ahova még a király is gyalog jár, azonban a technológiai vívmányok és az okos készülékek ezt a helyiséget sem kerülhetik el. A készülék már ha csak settenkedve feléje közelítünk is megsejti “hátsó” szándékunk és automatikusan felemeli a fedelét. A Neorest névre keresztelt eszköz főleg a háziasszonyok szívébe fogja belopni magát, ugyanis elégséges évente egyszer kitakarítani. A BBC beszámolója szerint a belsejét cirkónium és titán-dioxid keverékével vonták be, ez a kettős máz végzi el az öntisztítás egy részét. Az öblítés után az eszköz elektrolizált vizet permetez belső falára. Lenora Campos, a cég szóvivőjének nyilatkozata szerint ez a szabadalom a vizet átlátszóvá varázsolja, és kifehéríti a csésze belsejét úgy, hogy közben nem roncsolja azt. Mindemellett a csésze belső részében ultraibolya fény is cirkál, így oxigén ionok bontják le a porcelánra tapadt királyi maradékokat és pusztítanak el minden baktériumot és vírust.

Modernkori trónolás avagy Neorest

Röviden, de velősen „átlapoztuk” a készülék funkcióit és szolgáltatásait tartalmazó füzetecskét, természetesen az elektromos ülőke előmelegítés funkció szériatartozék, mint ahogy a beépített légfrissítő funkció is, és természetesen több funkciós, oszcillációs mozgásra is állítható bidé funkcióval is rendelkezik. Utóbbit meleg vizet és nagynyomású levegőt egyszerre pumpálva végzi el. Rendelkezik továbbá éjszakai fényekkel is, melyek automatikusan világítják meg a készülék hasznos felületeit, ezáltal is segítve a készülék megközelítését, majd a nyugodt könnyebbülés lágy folyamatát. Ezt követően önállóan kitisztítja magát és vakító tisztasággal várja a következő közeli találkozást. Mondanunk sem kell, minden funkciója vezérelhető távirányítással is!

Az árától pedig a felhasználója “csinál” automatikusan maga alá

A 9800 dolláros borsos ára ellenére a Neorest WC-ből már több mint 40.000 darabot értékesítettek, a jogtulajdonos Toto cég szerint az okos WC fejlesztése még nem fejeződött be. Mérnökeik valószínűsíthetőleg a készülékbe zárkózva azon kényelmesen elhelyezkedve tovább ötletelnek. Kíváncsian várjuk a további fejlesztéseket, javasolni tudnánk a bélflóra regenerálódást és a bélizomzat ellazítását elősegítő andalító dallamok elhelyezését, illetve Demi Lovato – Let It Go c. dalának beépítését.