3000 négyzetméter biztosítva

Szatmár megye – Már biztos, hogy lesz uszoda Nagykárolyban egy a fejlesztési minisztérium programjának köszönhetően, melyen a helyi önkormányzat sikerrel pályázott. Az uszoda a stadion mellé épül.

A Fejlesztési, Középítkezési és Lakásügyi Minisztérium még 2007 végén hirdette meg úszodaépítési programját. Ennek keretében három típusú – méret és rendeltetés alapján elkülönítve, valamint egy adott pályázó lakosságának száma alapján – medence sorolható, melyekből a nagykárolyi önkormányzat a legkisebbet célozta/célozhatta meg, vagyis egy tanpedencére nyújtott be pályázatot. Az említett szaktárca nem mellesleg ebből negyvenet hirdetet meg, az összesen hetven medencéből. Bekő Tamás nem sokkal a pályázat benyújtását megelőzően pozítiv nyilatkozatot tett, a nagykároly önkormányzat esélyeit latolgatva. A nagykárolyi elöljáró határtalan optimizmusát, a nemrégibben megszületett kedvező döntés teljes mértékben alátámasztotta, mivel a minisztérium kedvező elbírálásban részesítette az önkormányzat pályázatát, így már biztos, hogy a hőn áhított uszóda megépül.

A stadion mellett

Bekő Tamás március 31-én terjesztette a helyi tanács elé jóváhagyásra az uszoda számára kijelölt, mintegy 3000 négyzetméternyi területet, melyet a testület ellenvetés nélkül meg is szavazott. A szóbanforgó terület a nagykárolyi stadion mellett, egészen pontosan a főkaputól balra található. A nagykárolyi vársovezető tájékoztatása szerint, amennyiben a mérések igazolják a terület alkalmasságát, s az eredményekkel a szaktárca is elégedett lesz, úgy itt épül meg az uszoda. Bekő nyilatkozata alapján a 3000 négyzetméternyi terület fele, azaz 1500 négyzetméter kerülne beépítésre, vagyis a ennyit foglalna el az öltözőkkel és egyéb egészségügyi helyiségekkel felszerelt fedett medence. Az elöljáró hozzá tette továbbá, hogy bár tanmedencéről, azaz elsősorban didaktikai célokat szolgáló uszodáról beszélünk, ez nem zárja ki azt az opciót, hogy megfelelő szervezés és időbeosztás mellett, az uszoda városi uszodaként üzemeljen.