25 éves fennállását ünnepli a gyenesdiási Profil Ablak

25 éves fennállását ünnepli a gyenesdiási Profil Ablak
Az építőipar piacán a műanyag ajtók és ablakok forgalmazásával 1994-ben jelent meg Soós Ottó, a ma gyenesdiási székhellyel működő Profil-Ablak-Soós Ker. Kft. tulajdonosa.

A cég negyedszázados jubileumáig számos mérföldkővel jelzett út vezetett: a szobafestő szakember az új profillal bővítette egyéni vállalkozását, majd a kereslet növekvő ütemével fő tevékenységgé vált a nyílászárók forgalmazása.
– A teljes átállás 2000-re történt meg, akkor az otthoni garázsból bérleménybe költöztettük a vállalkozást, a jelenlegi bemutatóteremmel együtt megépített üzletünk pedig 2006-ra készült el – pillantott vissza a nagy lépések idejére Soós Ottó. – Ez a tevékenység időközben új szakmaként vonult be az építőiparba, nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő elnevezéssel, mely képesítést meg kellett szerezni.
A 25 év alatt a környéken bő ötszörösére nőtt az e szakmában tevékenykedők száma, Soósék ma több mint 15 szolgáltató közt vannak jelen.
– Úgy döntöttünk, hogy elsődlegesen a minőségben vesszük fel a versenyt – emelte ki a szakember. – Több márkát képviselő nagy beszállítónk van, mindannyian hazai gyártók. Árat tekintve is tudunk választékot nyújtani, de kizárólag az „A” kategóriában. Megrendelőink közt egyaránt vannak magánépíttetők és közületek, dolgozunk új építkezéseken és felújításoknál. Működésünk jellemző fő területe Zala, Somogy és Győr-Moson-Sopron megye, továbbá Budapest, s vannak Ausztriában vállalt munkáink is.
Folyamatosan lépést tartva az újdonságok megjelenésével, kínálatuk a profilba tartozó teljes kört felöleli, a létező legkorszerűbb technikákkal. Foglalkoznak motoros működtetésű garázskapuk, redőnyök beépítésével, akár okostelefonnal történő vezérlésű, s a Nap járása szerint is programozható árnyékolók szerelésével.
A 25 éves ismertség, a megbízhatóság, a referenciamunkák révén telítődik rendre a 6 fős vállalkozás alvállalkozókkal is kiegészülő kapacitása. A gyártóknak is jó hírét viszik: ezt elismerve egyik legnagyobb beszállítójuk, a Heves Therm 2017-ben a dunántúli régióban nyújtott kiemelkedő teljesítményért részesítette elismerésben a Profil Ablak vállalkozást.
– Házi feladatunk lesz most a bemutatótermünk átrendezése. A 130 négyzetméteres alapterület nem bővül, de kiegészítjük a látnivalókat oly módon, hogy mind több elemet tudjunk nem csak mintadarabként, hanem funkcionálisan is megmutatni – mondta az újabb 25 év aktuális mérföldkövéről a vállalkozó.
INFOBOX
Profil Ablak
Gyenesdiás, Kossuth u. 87.
Tel: 06-30/6864-606
email: profilablak01@gmail.com