24 órás vízszünet

24 órás vízszünet
Marosvásárhely – A Vízüzem korszerűsítése következtében, november 16-án reggel kilenctől másnap, az az 17-én reggel kilenc óráig szünetel az ivóvíz szolgáltatás Marosvásárhelyen.

A munkálatok az Európai Unió által finanszírozott ISPA program, a vállalat által elnyert pályázat keretében zajlanak. A korszerűsítési munkálatok következtében a jelenlegi, elavult technológiát európai szintű modern technológiával helyettesítik, ami jelentős mértékben javítani fogja Marosvásárhely ivóvizének minőségét. A beruházás értéke meghaladja a 11,2 millió eurót.

A vízszünet idejére az Aquaserv ivóvízzel megtöltött tartályokat helyez el a város nagyobb negyedeiben ahonnan, szükség esetén, ellátják a lakóságot. A megbetegedések elkerülése végett az Maros megyei Egészségügyi Hatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az említet időszakra a főzésre szánt vizet tiszta, fedett edényekben tárolja és a szolgáltatás újraindítását követően csak akkor használja a vizet ha az már visszanyerte tiszta, átlátszó jelegét.