ERDON Helyi hírek

2010.07.29. 15:12

Étterem a piramis alatt

<p>Nagyvárad - A nagyváradi városháza belső udvarán megépítendő, piramis néven elhíresült ügyfélgogadó iroda alagsorában étterem fog működni.</p>

Jól haladnak a munkálatok a nagyváradi városháza épületének belső udvarán, ahová a városvezetés egységes ügyfélfogadói irodát építtett. A tervek szerint az átlátszó üvegből készülő, gúla formájú tetőzete miatt piramisnak elnevezett létesítmény két szintes lesz majd. Az alsó szinten egy étterem működik majd, míg a felső szinten lesz az ügyfálfogadó iroda, mely egyszerre 35 személy ügyintézésére lesz alkalmas, illetve további ötven személy várakozására bizosít helyet.  A leendő étteremben a természetes fényt az ügyfélfogadó iroda padlózatán elhelyezett hat átlátszó üveg-járólapon beáramló fény fogja biztosítani. Benyovszky Tünde, a Nagyváradi Ingatlanügyi Hatóság aligazgatója lapunk kérdéseire válaszolva elmondta, hogy a beruházás értéke 1.547.000 lej áfával együtt. A munkálat kivitelezési határideje jövő májusban jár le, de az aligazgató megítélése szerint a munkálatok jól haladnak, így valószínüsíthetően határidő előtt elkészül ez a beruházás.

Felújítás alatt áll a nagyváradi városháza tornya is, melyre főként azért kerül sor, hogy megnyissák azt a túristák előtt. Mivel jelenleg a toronyba csak a városháza második emeletéről lehet feljutni,  ezért a torony alatt a földszinten és az első emeleten lévő irodákat el kellet költöztetni, továbbá bejáratot kell vágni a falba, hogy a torony az épület Körös utcai bejárata felől is hozzáférhető lehessen. „Új vaslépcsők vezetnek majd fel a toronyba, illetve kicserélik a régi lépcső  megrongálódott elemeit, és a villámhárítót is az épület külsejére kell áthelyezni”  - mondta lapunknak Benyovszky Tünde, akitől megtudtuk azt is, hogy a toronyban 33,8; 40,5 és 44,1 méteren lesz egy-egy kilátó. A legfelső szinteken korláterősítésre is szükség lesz. A torony felújítására 175 ezer lejes szerződést kötött a város és a kivitelezőnek fél év áll rendelkezésére a vállalt munka befejezéséhez, tette hozzá az aligazgató.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!