2,3 millió új lej Marosvásárhelynek tömbházak rehabilitálására

2,3 millió új lej Marosvásárhelynek tömbházak rehabilitálására
Marosvásárhely – Borbély László fejlesztési, középítkezési és lakásügyi miniszter kedden, április 15-én Marosvásárhelyen megtekintette azt a November 7 negyedi, Constantin Romanu Vivu utcai tömbházat, amelyek részt vesznek a szaktárca hőszigetelési programjában.

„Gratulálnom kell a lakóknak és az építkezési cégnek, mert rendkívüli jó munkát végeztek. Marosvásárhelyen további 18 tömbházban kezdenek hamarosan neki a hőszigetelési munkálatoknak, kész vannak a tervek és a licitek is megtörténtek. Idén a városnak 2,3 millió új lejt utalt ki a szaktárca a tömbházak hőszigetelésére” – nyilatkozta Borbély László.
A fejlesztési, középítkezési és lakásügyi minisztert arról tájékoztatták, hogy jövő hét végére befejezik a a munkálatokat. Borbély László elégedetten nyilatkozott arról, ahogyan a két tömbház hőszigetelését végzik, viszont elmondta: megengedhetetlen , hogy nem tartják be a határidőket.
A miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy a polgármesteri hivatal semmilyen érdeklődést nem mutat a lakosság számára nagyon fontos program iránt.
„Elfogadhatatlan a polgármesteri hivatal hozzáállása. Mint kiderült, a múlt évben megkezdődött munkát leállították az időjárás miatt. A hőszigetelést be kellett volna fejezni március 26-áig, ehhez képest április közepén járunk. A polgármesteri hivatal köteles egy építkezési felügyelőt kinevezni, ez Marosvásárhelyen nem történt meg. Az önkormányzat auditálásért felelős osztálya koordinálja ezt a programot anélkül, hogy szakemberei lennének” – mutatott rá Borbély László.
A miniszter szerint az építők és a lakótársulások jól végzik a dolgukat, de ha a polgármesteri hivatal továbbra sem vesz részt a programban, Marosvásárhelyen késhetnek a projektekkel.
„Most van állami támogatás a tömbházak hőszigetelésre és ezt ki kell használni. A folyamatban a helyi önkormányzatnak is fontos szerepe van, de ezt mintha nem vennék tudomásul Marosvásárhelyen” – figyelmeztetett Borbély László.