229 állás diplomásoknak

Szatmár megye – Szeptember 28-án 9 órától Szatmárnémetiben és Nagykárolyban állásbörzét szervez középiskolát, szaklíceumot és egyetemet végzett fiatalok számára a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség.

Szatmárnémeiben a városi strand területén működő Termál vendéglőben, míg Nagykárolyban az ügynökség székhelyén fogadják a cégek képviselői az érdeklődőket.

Szerdáig 55 cég összesen 229 állást kínált fel, amelyekből 209 Szatmárnémetiben, 20 pedig Nagykárolyban van. Felsőfokú tanulmányok befejezése után gyógyszerészi, állatorvosi, közgazdászi, jogtanácsosi, mérnöki és technikusi végzettségűek számára is kínálnak állásokat. Középfokú végezttségűeknek az alábbi szakmákban kínálnak állásokat: cukrász, pék, mezőgazdasági műszerész, keresdelmi dolgozó, eladó, géplakatos, festő-mázoló, cipész.

Az ügynökségtől minden fiatal, aki elhelyezkedik 12 hónapnál hosszabb időtartamra, kap egy minimálbérnek megfelelő összeget, ezzel is támogatva munkavállalási elhatározásukat.

Azok a végzett fiatalok, akik már benyújtották az ügynökséghez a munkanélküli segély iránti kérelmüket, és ez után az állásbörze után, még a folyósítási időszakban sikerül elhelyezkedniük, azoknak az ügynökség a munkanélküli segélyeket egy összegben folyósítja majd 12 hónappal a munkavállalás után.

Azok a fiatalok sem kell teljesen elkeseredjenek, akik nem találnak az elképzeléseiknek megfelelő állást ezen a börzén hiszen a az ügynökség munkatársai teljes körű tanácsadással állnak majd az érdeklődők segítségére. Ugyanakkor jelen lesz a külföldi munkalehetőségekkel foglalkozó szakembere az ügynökségnek, aki a legfrissebb külföldi – főként Európai Uniós tagállamokbeli – állásajánlatokkal áll a fiatalok rendelkezésére.