ERDON Helyi hírek

2011.02.24. 12:57

Katolikus fiatalok farsangja Tótiban

<p>Bihar megye - Közel száz fiatal gyűlt össze szombaton, hogy jó hangulatban eltöltsön egy délutánt a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Margittai Esperesi Kerülete által szervezett farsangi, jelmezes mulatságon.</p>

A tóti Művelődési Központba nyolc település  (Tóti, Micske, Margitta, Szalacs, Monospetri, Szentjobb, Bihar, Nagyvárad) plébániáiról érkeztek a fiatalok, s az őket elkisérő plébánosok, hogy családias hangulatban együtt búcsúztassák a telet. A résztvevőket Kurila Gábor  atya, az esperesi kerület ifjúsági referense köszöntötte, majd imával megnyitotta az eseménysorozatot. A program jelmezbemutatóval egybekötött versennyel indult, ahol minden ifjú bemutatta az általa választott jelmezt a négy tisztelendőből álló – Majernyik Mihály, Duma Ferenc, Nagy Tibor, Szabó Ervin  – zsűrinek.

Ügyesek, leleményesek

A verseny erdeményhirdetésen I. díjat  nyert a rocker-jelmezbe bújt margittai leány, őt követte a tóti menyasszony, harmadik helyen Harry Potter végzett. A legleleményesebb jelmezért járó díjat a szentjobbi boszorkány vitte el, a legvicesebb titulus címet a kéményseprő nyerte. Ezután Vakon Orsolya  hittantanárnő vezetésével a jelenlévők akadályversenyen vettek részt, ahol különböző ügyességi próbán  minden plébánia csapata megmérethette fizikai rátermettségét, lelményességét, vidám perceket szerezve mindenki számára. Legügysebbnek a tóti fiatalok bizonyultak, őket követte a monospetri fiatalok csapata, s harmadik helyen a micskei ifjak végeztek.

Mindenkit jutalmaztak

Minden csapat kapott ajándékot, megerősítve ezzel a gyerekekben, hogy nem csak a dobogón szerzett hely, hanem a részvétel, s a közös játék is érdemel elismerést. Közben a jelenlevők a gazdagon megterített asztalról szendvicset, süteményt, üditőt fogyaszthattak. A fiatalok nem szerénykedtek, a felnőttek és lelkipásztoraik figyelő tekintete nem gátolta őket az önfeledt táncban, mulatozásban. A jó hangulat, a szeretetvendégség, a közösségformáló programok mellett a baráti összetartozás érzése tette kivételesen emlékezetessé a napot.

Kuzsma Tünde

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!