Ünnepség és bál Mezőteremen

Ünnepség és bál Mezőteremen
Szatmár megye – Karácsony első napjának délutánján ünnepi műsorra, majd este másnap reggelig tartó bálra került sor a mezőteremi művelődési házban.

Szombat délután zsúfolásig megtelt a mezőteremi kultúrotthon, ahol közel két órás karácsonyi műsort tekinthettek meg a község lakosai. Az első osztályos kisdiákok karácsonyi verseket és énekeket adtak elő, majd Mikulás–táncot is bemutattak a jelenlévőknek. A 13–20 éves korosztályú mezőteremi fiatalok felejthetetlen karácsonyi örömöt szereztek mindazoknak, akik végignézték színvonalas karácsonyi összeállításukat. A 15 lelkes fiatalt Oszóczki Adél tanítónő készítette fel. Az ifjak zenés–verses előadásában szerepeltek mind magyar, mind román nyelvű karácsonyi költemények és énekek. Ezt követően pedig pásztorjátékot is bemutattak. A betlehemes műsor élethűen elevenítette fel Jézus Krisztus születésének történetét, a pásztorok csodálatát és a három királyoknak a Megváltójuk iránti tiszteletét és hódolatát. Az Isten Fiának földi szüleit, Máriát és Józsefet megtestesítő fiatalok irigylésre méltó, igazi átéléssel adták elő szerepüket. Oszóczki tanító néni már nyolc éve foglalkozik e 15 fiatallal, akiknek nemcsak színdarabokat, de különböző táncokat tanít. Nemrég nevet is felvett e kis csapat Borostyán – tánccsoport a hivatalossá vált nevük.

Modern táncok, majd bál

A Borostyán–tánccsoport ünnepi műsora közben a harmadikos és ötödik osztályos tanulók modern táncokat adtak elő, akiket Renn Csilla testnevelő tanárnő tanított be. A tizennégy általános iskolás a jelenlévőknek bebizonyította, hogy nemcsak szeretnek, de kiváló tehetségüknek és oktatójuknak köszönhetően nagyon jól tudnak táncolni. Renn Csilla tanárnő már ötödik éve tanítja a mezőteremi iskolásokat különböző táncokra. A  megható és ugyanakkor szórakoztató karácsonyi előadások után este szép számmal gyűlt össze a község lakossága, hogy a reggelig tartó bálon alaposan kimulathassa magát. Ez Dj Tibinek, a nagykárolyi lemezlovasnak köszönhetően kiválóan sikerült.