Ünnepi program

Bihar megye – Az ortodox húsvét hivatalos ünnepnap, munkaszüneti napnak számít, ezért a közintézményekben nem lesz ügyfélfogadás a víz és áramszolgáltatóknál viszont dolgozik a diszpécserszolgálat és a hibaelhárító csapat, ha gond adódik e téren nekik kell telefonálni. Gázpalackot az üzemanyagtöltő állomásokon lehet cserélni az ünnepek idején.

A villamosokon április 27-én húsvét első napján ingyen lehet utazni, amúgy 26, 27 és 28-án ünnepi program szerint járnak. Ünnep szombatján, április 26-án a villamosok 23.30 óráig közlekednek, az autóbuszok pedig 22.30 óráig.

Az Anyakönyvi Hivatal szombaton, 26-án 8.30-12.30 óra között tart nyitva, de csak az elhalálozásokat lehet bejelenteni. Vasárnap, 27-én zárva lesz az Anyakönyvi Hivatal, hétfőn, húsvét másodnapján 8.30 órától 14 óráig tart nyitva, de szintén csak az elhalálozásokat jegyzik be. Kedden és szerdán (április 29-30) rendes program szerint dolgoznak 8.30 órától 16.30 óráig, május elsején (csütörtök) szabadnaposak, lévén május eloseje munkaszüneti nap. Pénteken 8.30-14 óra között valamint szombaton 8.30-12.30 óra között ismét csak az elhalálozásokat jegyzik be, vasárnap, május negyedike pedig értelemszerűen szabad nap, nem dolgoznak.

Az egészségügyi hálózatban a poliklinikákon nem dolgoznak, de betegség esetén lehet jelentkezni vidéken a 22 ügyeleti központban, többek között Diószegen, Székelyhídon, Szalacson,  Szalárdon, Beterttyószéplakon, Tenkén, Érmihályfalván is van ilyen, vagy lehet hívni a mentőt az egységes 112-es sürgősségi számon. A kórházak sürgősségi osztályain lesz ügyelet, elsősegélyt nyújtanak.

Nagyváradon egyetlen állandó szolgálatot tartó fogorvosi rendelő lesz nyitva húsvét idején dr. Molnar Luminitaé, az Aluminei utca 14 szám alatt, PC 75-ös tömbház 2 lakrész.

Sürgős esetben gyógyszerért Nagyváradon az éjjel-nappal nyitva tartó gyógyszertárakhoz lehet fordulni. Ebből van hét Nagyváradon, a Fő- utcán (Republicii) kettő is.

Albert Ferenc