Ünnep Kökényesden

Ünnep Kökényesden
Szatmár megye – A kökényesdi kultúrotthont teljesen megtöltő ünneplő közönség előtt színvonalas március 15-i műsort mutattak be az iskola diákjai.

A kökényesdi iskolások számára az év egyik legkiemelkedőbb eseménye március 15., az 1848-as forradalom és szabadságharc megünneplése. Az idén is az iskola minden osztálya kivette a részét az esemény méltó megünnepléséből, amelyet hosszas és lelkes készülődés előzött meg tanáraik, tanítóik irányításával. A gyerekek előadására sokan voltak kíváncsiak, hiszen a község kultúrotthonának nézőterét teljesen megtöltötte az ünneplő közönség. A kicsi és idősebb diákok élvezetes, és változatos műsort mutattak be a színpadon március 15. szellemiségében, amelyet Lukács Dénes, az iskola igazgatójának köszöntője nyitott meg.

A kicsik és nagyok énekkara népdalcsokrot és Kossuth nótákat adott elő, forradalmi hangú szavalatok hangzottak el, a kisebbek népmeséket feldolgozó színdarabokat, a nagyobbak a forradalmi eszmét bemutató jelenetet adtak elő. A kisiskolás gyerekek hagyományos szatmári, a nagyobbak széki táncokat mutattak be szatmári népviseletben. A gyerekek kitettek magukért, hogy a közönség élményekkel gazdagodva térhessen haza. Az ünneplésből a kökényesdi iskolában már hagyományos történelmi vetélkedő sem maradhat el, ahol a diákok a forradalom és szabadságharc eseményeiről szerzett tudásukat mérhetik össze, a vetélkedő az általános iskolában kerül megrendezésre.