Ülésezik a magyar-román kkv munkacsoport

A kis- és középvállalkozói (kkv) szektor fejlesztését, versenyképességük növelésére vonatkozó együttműködési feladatokat tekintik át csütörtökön a magyar-román kkv munkacsoport soros ülésén Budapesten – közölte a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) az MTI-vel.

A magyar-román kkv munkacsoport ülésén a magyar delegáció tájékoztatást ad a Pólus Programjáról, a klaszter-szerveződés jelentőségéről, valamint az ezzel összefüggő támogatási programokról és pályázatokról, illetve bemutatja a vállalkozások adminisztratív terheinek csökkentésére indult “Üzletre hangolva” program eredményeit, a továbblépés irányait.
A program szerint a román delegáció információt nyújt a vállalkozások felkészítését szolgáló Unctad-Empretec Románia programról, az abban való magyar vállalkozások részvételi lehetőségeiről, a debreceni és a nagyváradi egyetem között folyó együttműködésről, valamint a kkv-k strukturális alapokból történő finanszírozására tett intézkedésekről.
Az NGFM tájékoztatása szerint a munkacsoport ülésén a szakértők konzultálnak az Európai Unió pénzügyi alapjainak felhasználásával, kezelésével kapcsolatos konkrét gyakorlati kérdésekről.

(MTI)