Útjavítási tervek Nagykárolyban

Nagykároly – Várhatóan már májusban elkezdődhetnek a Petőfi Sándor utca javítási munkálatai, tájékoztatott Bekő Tamás polgármester.

A nagykárolyi elöljáró elmondása szerint várhatóan már májusban megkezdik a Petőfi Sándor utca rendbetételét. A munkálatok két fázisban zajlanak majd, elsőkörben fölszedik a tehergépjárművek okozta gyűrődéseket, majd befoltozzák a tátongó, s egyre szaporodó gödröket. Bekő Tamás nyilatkozata alapján, számtalan lakossági panasz érkezett többek között az említett utcából is, ahol a panaszosok jelentése szerint a házak felhajtói előtt az aszfalt gyakorlatilag több tíz centi magasra gyűrödött. Bekő elmondta, hogy az önkormányzat 2007-re tervezett nagyszabású útjavítási projektjét egyelőre nem tudják végrehajtani, bár ha akkor nem kell fölbontani a Megyei Utak Rt.-vel megkötött szerződést, mivel az nem tartotta be a határidőket, akkor mostanra már elkészülhettek volna a munkálatok. A városvezetés az említett utca munkálatait mintegy 35-40 ezer lejre becsüli.

Útfestés is lesz

Április 18-án kiderül továbbá, hogy ki nyerte az önkormányzat útfestési pályázatát mondta Bekő. Összesen négy vállalat – két bukaresti, egy nagyváradi és egy szatmárnémeti – tett ajánlatott a meghirdetett 5000 négyzetméterre, mondta az elöljáró. A nagykárolyi polgármester kifejtette továbbá, hogy ebben az évben két útfestést is terveznek, mivel az eddigi tapasztalatok alapján bármilyen technikáról legyen is szó, egy festés kevés. Egy részt ez az oka annak, hogy az elmúlt évekkel ellentétben nem a városnapi rendezvények előttre hagyták a munkálat meghirdetését. Bekő Tamás tájékoztatása alapján az első útfestés májusban lenne, ezt követően pedig még egy októberben, így elég idő lenne a garanciális terminus kivárására is.